• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 33
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пон дек 03, 2018 11:25 amsian написа:
Телефона на Росен не е верен...
Много се извинявам за грешката ,въобще не съм го погледнал.
Това е 0895606888
пон дек 03, 2018 11:23 amfilmatoplo написа:
От опит монтирал съм такъв котел -направен е почти само за въглища но става и за пелети но вентилаторите с които идва за съответната мощност е доста мощен -предвид въглищата .След това КПД на котела не е голяма съдя по температурата на димните газове .На какво гориво ще го
караш . Не пали автоматично
Благодаря за отговора ,колега!
На пелети,въглища и дърва.Каквото има.На пелети ме интересува основно апетита му,но ако някой сподели и за въглища ще съм му благодарен. .
пон дек 03, 2018 11:25 amsian написа:
Телефона на Росен не е верен...
Извинявам се за грешката,колега не съм го погледнал.
Това е 0895606888
dan4o68 - специалист
пон дек 03, 2018 11:23 amfilmatoplo написа:
От опит монтирал съм такъв котел -направен е почти само за въглища но става и за пелети но вентилаторите с които идва за съответната мощност е доста мощен -предвид въглищата .След това КПД на котела не е голяма съдя по температурата на димните газове .На какво гориво ще го караш . Не пали автоматично .
Верно че вади големи градуси200-240....не може ли да му се побае малко...а и някакви настройки ако кажеш...няма да имаш грешка.... :prayer: :prayer: :prayer:
filmatoplo - майстор
Освен усукани шини в тръбите , и по малък вентилатор .
dan4o68 - специалист
пон дек 03, 2018 5:55 pmfilmatoplo написа:
Освен усукани шини в тръбите , и по малък вентилатор .
Усукани шини има...ако направя други да са повече усукани дали ще има ефект или да не се хабя....а нещо от настройките не можели да се докара....
filmatoplo - майстор
Ами вентилатора ,на какво гориво си.
dan4o68 - специалист
пон дек 03, 2018 9:27 pmfilmatoplo написа:
Ами вентилатора ,на какво гориво си.
Карам го на въглища....уж донбаски...ама...
ktch_1964 - специалист
Здравей Данчо, приятел има такъв котел 36кв. и отоплява къща 300квадрата и бойлер 400л. Не знам как са ги смятали тези
киловати, но все ми се струва, че топлообменника на този котел е с много малка площ. Димните газове и при моя приятел
са с много висока температура, колко пъти съм му казвал да заварим един економайзер свързан с котела, че това ще му
пести гориво, но той много харесва котела и казва, че и така топли добре и не му се занимава с подобрения.
Щом мислиш, че пушака е горещ прочети темата "кумина мечта или как да уловим топлината беглец".
filmatoplo - майстор
:) Идеята е добра ,щом аз внедрих допълнителна риза в камина Прити с водна риза и фурна :) .
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 33

Тема "Котел Emtas EK3G/S-30, мнения и препоръки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: