Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Dino - специалист
чет дек 06, 2018 9:37 amtihomir123 написа:
Как го изчислявате незнам,ама при мен работи само на първа и ми дава разход под 30 кг. на денонощие без да спира по термостат,работи само на автоматичен режим!!!!!!
Имам в предвид друго . Мерих колко килограма подава шнека за 1 час както е дадено по инструкция. Включих шнека да да вътри за 6 минути и претеглих количеството .Умножено по 10 дава колко подава шнека за 1час. и от тук може да намериш колко е за 1 секудна . При мен е 35 кг на час .
И аз мисля, че май ще е по -добре да я карам на 65 градуса,като намаля малко дозите .....
andy_forresite - майстор
Какъв цвят ти е пепелта по топлообменника? При мен много тъмно сиво с тези шестици. Сега съм му заредил осмиците, които ще белнат ауспуха :)
1,518 средно на час падат за в нас изчислено така: (17 чувалчета х 15 кг) / 168 часа. Друга точна сметка не съществува.
Dino - специалист
Нещо като светло сиво .То....имам до сега само едно чистене ,нямам кой знае какво наблюдение.
filmatoplo - майстор
Някой правят чисто бял като сняг прахоляк .
Dino - специалист
чет дек 06, 2018 10:15 amfilmatoplo написа:
Някой правят чисто бял като сняг прахоляк .
Това добре ли е т.е. показател ли е за добра работа на горелката и котела ?
filmatoplo - майстор
По принцип -да , значи е работила оптимално с точното съотношение -гориво + въздух .Стените на котела вътре са били с температура над точката на оросяване ,комина е бил добре загрят и тягата добра .И доста важно -пелетите са помогнали за това . :wink:
bgpavarotti - помощник
нед ное 23, 2014 1:08 pmalex_serviz написа:
Привет!
Ако искаш горелката да не се гаси, когато мине в Suspend, направи Suspend Mode – High Power. След това в Suspend задаваш скорост на вентилатора ( Fan 0 или 5% ), и цикъл/период на който да ти пуска една порция пелети ( Suspend Time примерно 7 min ). При това положение, когато стайния термостат "изключи" горелката, тя не гасне, вентилатора работи на скоростта, която си му задал, след няколко минути ( настроени със Suspend Time ), пуска една порция пелети, като за 3-та ст., пуска вентилатора на скоростта на 3-та ст. и разгаря пелетите. След като регистрира наличие на пламък, отново вентилатора минава на 5% и чака следващата порция пелети. В този режим единствено трябва да се уточни колко минути да е Suspend Time, но това става опитно ( аз го увеличавам, докато забележа, че в Suspend, горелката гасне, изписва Flame Loss, след това намалям с 1 минута и го оставам така... ).
Да ама не! Какво правим ние с новата Натурела, която няма такива настройки? Горелката ми е 20 RB star, котела Грейко пелетен. Софтуера ми е на български и не намирам други настройки на "подържане", освен % на вентилатора. Със стаен термостат съм Salus 310i. Достига температура в стаята и изключва по термостат в режим"подържане". След време включва в P3, пуска 5-6 порции, тръгва огън, но сензора не отчита пламък и запопва гаснене и всичко отначало.
Моля за помощ!
Последна промяна от bgpavarotti на чет дек 06, 2018 10:58 am, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
При модела Стар :? -няма да стане .
bgpavarotti - помощник
чет дек 06, 2018 10:58 amfilmatoplo написа:
При модела Стар :? -няма да стане .
А друг начин да излъжем горелката?
andy_forresite - майстор
Поддържане, почистване ... пълни глупости. В "Горене" е истината.
Направи си ниската мощност като поддържаща. Да подава материал през 90 секунди по 2.5 сек. Вентилатор 650 rрm. Нещо такова. Втора да стане като първа. Трета - или като втора или както си е в момента.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: