Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
+1 :supz: Аре бе до га ще сме трезви днес :drinkers: дайте знак -празник е Колюфцити ко съ услушвати :lol: бааа в Карнобат са упиха и вече бият жените си .
bgpavarotti - помощник
Добре, но стайния термостат ще изключи и ще влезем в подръжка. И тогава настройката на P1,която предлагате няма да върши работа, защото след подръжка горелката влиза на най-висока мощност.
Dino - специалист
Колкото и слаба да е Р1 след врене ще достигне зададената температура и ще мине в поддръжка. Това при мен се получава щото помпата за отопление също спира щом се задейства стайния датчик ,макар че това може да се реши ....
GreykoExp50RB50 - специалист
Здравейте и честит Никулден и на всички празнуващи,а и на тези покрай тях :)
Във връзка с предните ми публикации и констатирането на свръх мощност при мен(50кв за 155м2),имам няколко въпроса!

1-При смяна/закупуване на комплект 20кв.,каква трябва да бъде Т на водата(ако трябва или може да е по-ниска) и като цяло каква ще е разликата сравнено със сегашната ситуация(уникално горещо и голям разход)
2-Адекватно ли ще бъде горелка 50 кв. да работи на котел 20 (с промяна на настройките),визирам само смяна на котела-примерно!
3-Към ФилмаТопло-неразбрах за смяна на “главата” какво точно имаше предвит,смисъл нямам понятие! :)
4-Каква ще бъде ползата,ако има такава и въобще смисъл от това,ако инсталирам стаен термостат(при сегашната ситуация)
Благодаря предварително на всеки който изкаже мнение и знае какво пише!

А сега се кара котела на таймер и се ядва откъм температура и разход но. не си е работа и трябва да се действа към адекватна насока!
Лека вечер на всички и наздраве! :)
andy_forresite - майстор
Глава е паницата с дупки, в която горят пелетите. От горелката нали излиза една лъскава тръба, минава през котела и завършва вътре в него с т. нар. от мен паница. Само тя се сменя с такава 20 kw и това ти е по горелката, ще си бъдеш с двадесет киловатова. Останалите чарколяци са същите за модели 20-50 kw. Управлението е същото, вентилаторът, малкия шнек ... всичко останало.
Водата на такъв котел трябва да си е 60 и нагоре. Антикондензен вентил също трябва да имаш.
Относно котела се чудя как ще се получава защото топлообменната част е голяма и с малко пламъче от 20-ката ... наистина не знам.
Точка втора въобще не искам да я коментирам. Когато се куплира горелка с котел в никакъв случай горелката не трябва да е с по-голяма мощност от тази, която котелът може да усвои. А за 2,5 пъти над нормата да не говорим ...
Забравил съм цената на главата. 300 и нещо ли беше :? Твоята е нова и може да се продаде някой ден. Дано имаш късмет.

В сегашната ситуация - или по часове или по стаен. Можеш ли да си кажеш настройките да оптимизираме нещо :) Аз бих направил първа втора и трета на почти еднаква мощност - първа 10 квч, втора 12 и трета 15. И ако вземе че става, можеш да си останеш и така.
LazarGanev - "Велик майстор"
чет дек 06, 2018 7:20 pmGreykoExp50RB50 написа:
Здравейте и честит Никулден и на всички празнуващи,а и на тези покрай тях :)
Във връзка с предните ми публикации и констатирането на свръх мощност при мен(50кв за 155м2),имам няколко въпроса!

1-При смяна/закупуване на комплект 20кв.,каква трябва да бъде Т на водата(ако трябва или може да е по-ниска) и като цяло каква ще е разликата сравнено със сегашната ситуация(уникално горещо и голям разход)
2-Адекватно ли ще бъде горелка 50 кв. да работи на котел 20 (с промяна на настройките),визирам само смяна на котела-примерно!
3-Към ФилмаТопло-неразбрах за смяна на “главата” какво точно имаше предвит,смисъл нямам понятие! :)
4-Каква ще бъде ползата,ако има такава и въобще смисъл от това,ако инсталирам стаен термостат(при сегашната ситуация)
Благодаря предварително на всеки който изкаже мнение и знае какво пише!

А сега се кара котела на таймер и се ядва откъм температура и разход но. не си е работа и трябва да се действа към адекватна насока!
Лека вечер на всички и наздраве! :)
1. Разликата ще бъде много по-ниските мощности, възможност да работи на 2-3кВт, което за твоето жилище е ОК. С монтаж на трипътен термовентил, 1-2 термоглави и стаен термостат ще се получи перфектна регулация
2. Не е адекватна такава смяна. Предлагам ти пълен бартер - твоят Expert50 + RB50 срещу Expert20 + RB20 от мен, с което ще избегнеш агонията
3. Смяната на главата (горивната камера) ще доведе до други проблеми
4. При сегашната ситуация стаен термостат не те оправя, нито термоглави. Само буфер може да те спаси, но това са над 2000лв с оборудването
maistora1965 - специалист
Човеко не се мисли имаш уникална оферта от Ганев възползвай се всичко друго е разход на пари и нерви.
Rumen89 - специалист
Аз търся котел грейко 30kw ако някой е решил да го сменява нека пише.
GreykoExp50RB50 - специалист
чет дек 06, 2018 8:00 pmandy_forresite написа:
Глава е паницата с дупки, в която горят пелетите. От горелката нали излиза една лъскава тръба, минава през котела и завършва вътре в него с т. нар. от мен паница. Само тя се сменя с такава 20 kw и това ти е по горелката, ще си бъдеш с двадесет киловатова. Останалите чарколяци са същите за модели 20-50 kw. Управлението е същото, вентилаторът, малкия шнек ... всичко останало.
Водата на такъв котел трябва да си е 60 и нагоре. Антикондензен вентил също трябва да имаш.
Относно котела се чудя как ще се получава защото топлообменната част е голяма и с малко пламъче от 20-ката ... наистина не знам.
Точка втора въобще не искам да я коментирам. Когато се куплира горелка с котел в никакъв случай горелката не трябва да е с по-голяма мощност от тази, която котелът може да усвои. А за 2,5 пъти над нормата да не говорим ...
Забравил съм цената на главата. 300 и нещо ли беше :? Твоята е нова и може да се продаде някой ден. Дано имаш късмет.

В сегашната ситуация - или по часове или по стаен. Можеш ли да си кажеш настройките да оптимизираме нещо :) Аз бих направил първа втора и трета на почти еднаква мощност - първа 10 квч, втора 12 и трета 15. И ако вземе че става, можеш да си останеш и така.
Здравей,благодаря за бързия отговор,сега го пробвам да работи на твзи мощности.

Отключва ми се още една чуденка:
10,20,30,50......кв.
като работи примерно на 60-62 нали водата си циркулира по системата и съответно пак ще е жега според мен защото Т на водата е една и съща каквато и да е мощността.
Къде е разковничето?
20кв по-бързо ще си направи градусите,примерно от спиране на системата от стаен ли?Чрез какъвто и да е контрол циркулира ли една и съща Т на водата и жегата ще е една и съща или бъркам?
Ако един стаен(примерно) спре горелката и е изолирано добре и в стаите държи да кажем 4часа зададената Т на въздуха ,то за това време Т на водата сигурно ще е паднала до 47-48 примерно
и след това докато направи пак тази Т отн62-3,ще бъде спряна пт термостата или ...?нз
maistora1965 - специалист
Ще ти спадне разхода на пелети с по малката горелка.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: