+1
Аре бе до га ще сме трезви днес
дайте знак -празник е Колюфцити ко съ услушвати
бааа в Карнобат са упиха и вече бият жените си .

чет дек 06, 2018 7:20 pmGreykoExp50RB50 написа: Здравейте и честит Никулден и на всички празнуващи,а и на тези покрай тях1. Разликата ще бъде много по-ниските мощности, възможност да работи на 2-3кВт, което за твоето жилище е ОК. С монтаж на трипътен термовентил, 1-2 термоглави и стаен термостат ще се получи перфектна регулация
Във връзка с предните ми публикации и констатирането на свръх мощност при мен(50кв за 155м2),имам няколко въпроса!
1-При смяна/закупуване на комплект 20кв.,каква трябва да бъде Т на водата(ако трябва или може да е по-ниска) и като цяло каква ще е разликата сравнено със сегашната ситуация(уникално горещо и голям разход)
2-Адекватно ли ще бъде горелка 50 кв. да работи на котел 20 (с промяна на настройките),визирам само смяна на котела-примерно!
3-Към ФилмаТопло-неразбрах за смяна на “главата” какво точно имаше предвит,смисъл нямам понятие!
4-Каква ще бъде ползата,ако има такава и въобще смисъл от това,ако инсталирам стаен термостат(при сегашната ситуация)
Благодаря предварително на всеки който изкаже мнение и знае какво пише!
А сега се кара котела на таймер и се ядва откъм температура и разход но. не си е работа и трябва да се действа към адекватна насока!
Лека вечер на всички и наздраве!![]()
чет дек 06, 2018 8:00 pmandy_forresite написа: Глава е паницата с дупки, в която горят пелетите. От горелката нали излиза една лъскава тръба, минава през котела и завършва вътре в него с т. нар. от мен паница. Само тя се сменя с такава 20 kw и това ти е по горелката, ще си бъдеш с двадесет киловатова. Останалите чарколяци са същите за модели 20-50 kw. Управлението е същото, вентилаторът, малкия шнек ... всичко останало.Здравей,благодаря за бързия отговор,сега го пробвам да работи на твзи мощности.
Водата на такъв котел трябва да си е 60 и нагоре. Антикондензен вентил също трябва да имаш.
Относно котела се чудя как ще се получава защото топлообменната част е голяма и с малко пламъче от 20-ката ... наистина не знам.
Точка втора въобще не искам да я коментирам. Когато се куплира горелка с котел в никакъв случай горелката не трябва да е с по-голяма мощност от тази, която котелът може да усвои. А за 2,5 пъти над нормата да не говорим ...
Забравил съм цената на главата. 300 и нещо ли бешеТвоята е нова и може да се продаде някой ден. Дано имаш късмет.
В сегашната ситуация - или по часове или по стаен. Можеш ли да си кажеш настройките да оптимизираме нещоАз бих направил първа втора и трета на почти еднаква мощност - първа 10 квч, втора 12 и трета 15. И ако вземе че става, можеш да си останеш и така.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: