Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burner - специалист
пон дек 10, 2018 3:13 pmfreescale написа:
Някой пробвал ли е да откачи пресостата HV2 от пинове 13 и 14 .. и дали това ще елиминира грешката от ниско налягане в комина?
Да ти кажа нещо за твоя ,,къс" комин. Преди няколко дни едни зяпат една горяща камина, монтирана в паянтов павилион и си говорят, че пламъците са електрическа имитация. А там продават камини, котли на Голдънфайър. Заведох ги отзад зад бараката (не били видели комин отгоре) и там на 10 см от земята открих да стърчи 5 см 80 милиметрово гофре.. И тази печка работи без комин. На друго място, пак продават камини и котли, стената е пробита на метър над земята и там са изведени изходящите газове. Значи с къс комин не може, а без - може. Не ги разбирам много нещата, тук има опитни майстори, могат да ти помогнат със съвет
пон дек 10, 2018 4:05 pmburner написа:
пон дек 10, 2018 3:13 pmfreescale написа:
Някой пробвал ли е да откачи пресостата HV2 от пинове 13 и 14 .. и дали това ще елиминира грешката от ниско налягане в комина?
Да ти кажа нещо за твоя ,,къс" комин. Преди няколко дни едни зяпат една горяща камина, монтирана в паянтов павилион и си говорят, че пламъците са електрическа имитация. А там продават камини, котли на Голдънфайър. Заведох ги отзад зад бараката (не били видели комин отгоре) и там на 10 см от земята открих да стърчи 5 см 80 милиметрово гофре.. И тази печка работи без комин. На друго място, пак продават камини и котли, стената е пробита на метър над земята и там са изведени изходящите газове. Значи с къс комин не може, а без - може. Не ги разбирам много нещата, тук има опитни майстори, могат да ти помогнат със съвет

Проблема става когато духа вятър .. но не е нормално да ти гасне камината през час.
Монтажниците казват, че било от комина и си измиват ръцете.. паролата за системното меню също не я дават, а не ми се занимава да тествам всичките 10хил комбинации :) не е 0000
та ако тоя пресостат е on/off мога да го изключа директно от клемите , ако обаче е нещо по-автоматизирано напр. 4-20ма трябва да си поиграя да го ампутирам
Иначе видях в книжката за бърнит ( почти съм сигурен, че е същия контролер вътре) - може да се изключи програмно пресостата, или да се увеличи времето за изчакване след появата на грешка от пресостата - напр. на 10 мин и през това време порива на вятъра да е утихнал ..
burner - специалист
Снимай дисплея и каквото там още е достъпно и го пусни тук. Може някой да го разпознае и да ти даде менюъла и кода за достъп.
k_marinov - специалист
пет ное 30, 2018 12:21 pmmartolk написа:
Работи като стаен термостат. Отваря и затваря контакта. Има безжичен датчик, който мери температурата в някие помещение и управлява посредством контакта камината. Какво ще прави камината, зависи как си я настроил (дали ще се гаси и пали или пък да влиза в някаква модулация). Може да го ползваш и само за да я включваш и изключваш дистанционно или по график. Добре изглеждащ и унтуитивен интерфейс, както web, така и на приложението. Made in Bulgaria.
Здравей, Колега! :yawinkle:
Разкажи по-подробно за този bboil rf! Какво представлява, как се свързва, как работи и всичко, което знаеш, моля те! Ако ние не си помагаме и решаваме проблемите, тези от Сънсистем ли ще ни помогнат? Ще продължават да ни държат за ....шаците...Злоупотребяват, че хората нямат пари и са принудени си купуват от техните по-ефтини еко боклуци, които са правени сякаш в час по трудово, а не в професионална обстановка. Друг е въпроса до колко им е професионална производствената обстановка и професионалистите след като не отговарят на никакви международни стандарти с тези изделия!
martolk - специалист
Връзва се на AUX. Как ще управлява камината, при получен сигнал, се избира от нейния контролер (в книжката пише кои бяха опциите). Има и други подобни (китайски съм виждал доста), но не съм ги тествал. Цената му беше доста приемлива. За повече информация, се обади на фирмата производител. Интелигентни и отзивчиви хора са. Вероятно са го развили още откакто го ползвах (преди 2 години).
Raij - специалист
Споделете наблюдения относно работата на камината с въздух от вън и работата и със стаен :?
burner - специалист
Вдигнаха си веднъж телефона, казаха "Това е от комина, трябва да има 6м " и приключиха

Колега, аз съм на втори последен етаж от къща и днес се качих на тавана да измеря
комина. От кюнеца в стаята до върха са около 4,5 метра. Никога не съм имал проблеми. Тесен е димохода, според мен е 25х25 см. В момента камината ми е на 45 градуса, вентилатор с много ниски обороти, от 950 до 1050 оборота, духа силен вятър на пориви и всичко е ОК.
Dzvera - напреднал
вт дек 11, 2018 4:11 pmburner написа:
Вдигнаха си веднъж телефона, казаха "Това е от комина, трябва да има 6м " и приключиха

Колега, аз съм на втори последен етаж от къща и днес се качих на тавана да измеря
комина. От кюнеца в стаята до върха са около 4,5 метра. Никога не съм имал проблеми. Тесен е димохода, според мен е 25х25 см. В момента камината ми е на 45 градуса, вентилатор с много ниски обороти, от 950 до 1050 оборота, духа силен вятър на пориви и всичко е ОК.
Аз само в стаята с камината имам 7 метра кюнци до розетката а съм на 1-и от 8 етажа, за момента всичко е ок. :drinkers:
Оптимални настройки на подаване на пелети + въздух за комфорт 25?

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: