• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Привет! Някой може ли да помогне? Наскоро на горелка БИСОЛИД се включи термостат за защита от обратен огън.Сега горелката не иска да стартира,изписва: overheating!!термостата го смених с нов.Съвети?
falcoh - специалист
Здравейте,
Имам проблем с разхода на пелети, миналата зима 7 тона австрийски пелети ШВАЙГХОФЕР не ми стигнаха. Отоплявам еднофамилна къща около 90 кв.м, пвц дограма, външна изолация. Котела ми е DAKON DOR 24 с пелетна горелка BISOLID GP. Тази година все още в началото на зимата, при външна температура около 4-5 градуса разхода е около 3 чувала/45кг/ на ден. Някой от знаещите може ли да помогне с намаляването на разхода на пелети?
Благодаря предварително.
Здравей! Почти сме еднакви.Днес ще пробвам тази настройка с намаляме на вентилатора и подаването на шнека.Мисля, е прекалено голяма мощноста.Всичко излиза през комина.Комина направо ще се разтопи метален е моя.На ден слагма по 5 чувалчета .
stefaki98 - помощник
Здравейте!
Някой може ли да помогне като каже какви са оптималните настройки на горелка GreenEcoTherm GP18 пета генерация? Котела е Dakon Dor 24kW.
Ще съм Ви много благодарен!
пон дек 03, 2018 5:50 amIvan321 написа:
Здравей! Почти сме еднакви.Днес ще пробвам тази настройка с намаляме на вентилатора и подаването на шнека.Мисля, е прекалено голяма мощноста.Всичко излиза през комина.Комина направо ще се разтопи метален е моя.На ден слагма по 5 чувалчета .
Здравей!Аз отоплявам 120 кв чугунен котел бизолид и горелка бизолид ева 35kw разхода за 24 часа е 4 чувала по 25 кг. слънчоглед при външна тепература -7°,8° градуса вътрешна 23.5°-24° градуса.Къщата е ново строителство отвън е измазана но без изолация.Настройките ми са 3-12 на шнека на пилетите ,на паузата 22-16, а вентилатора 50-95%.Намалих подаването на пилети и винтелатора на 50-85% тогава започна да рабти по дълго време около 80-90 минути и 40 до 60 минути почива.А като е 3-12 на шнека и вентилатора 50-95% работи около 60 минути .А и при мен кумина е гореш а буриите неможеш до ги пипнеш
..............................
В момента са следните подаване 1-4ск. пауза 25-25 вентилатор 40-70% помпата на 45* офън 40%. Не съм доволен изобщо бавно стопля пак си гори доста и другия ГОЛЯМ проблем на 2 дена обезвъздушавам радиаторите и после пак на ново доловам вода.
milev5 - специалист
чет дек 20, 2018 11:32 amgechemeche написа:
пон дек 03, 2018 5:50 amIvan321 написа:
Здравей!Аз отоплявам 120 кв чугунен котел бизолид и горелка бизолид ева 35kw разхода за 24 часа е 4 чувала по 25 кг. слънчоглед при външна тепература -7°,8° градуса вътрешна 23.5°-24° градуса.Къщата е ново строителство отвън е измазана но без изолация.Настройките ми са 3-12 на шнека на пилетите ,на паузата 22-16, а вентилатора 50-95%.Намалих подаването на пилети и винтелатора на 50-85% тогава започна да рабти по дълго време около 80-90 минути и 40 до 60 минути почива.А като е 3-12 на шнека и вентилатора 50-95% работи около 60 минути .А и при мен кумина е гореш а буриите неможеш до ги пипнеш
Опитайте следните настройки :

Подаване - 1-8s
Пауза - 25-35s
Въздух - 35-45%

Следете пламъка в какъв процент се движи при мен дървесни пелети искат по малко въздух, за да горят по бавно.
Аз ги паля при 33% въздух и работи при максимални 38%, имам и от миналата година те горят на 40%.Най вероятно са малко по влажни аз съм с 18KW, но тя е едно към едно с 24KW.
Топля 100кв и ми гори макс 2 чувала по 15кг , температури 22гр всекидневна и по 24гр в спалните.
anesti - помощник
нед дек 11, 2016 1:18 pmVelinPetrov написа:
alexnadq написа:
VelinPetrov написа:
В момента на 40% - 50% вентилатор, подаване от 1 до 6 и пауза 14-14 сек.
Работи добре, пламъка е с големи езици, не е ярко жълто а като на нормален огън. Пропушва леко само при палене, иначе не.
Котела стана доста по светъл (светло сиво в момента)

Здравей, да попитам само 40-50 % и на двата вентилатора ли? #-o Защото моите са на 100% и двата. Остава шлака и малки мисля неизгорели докрай пелети в пепелта? Дали се дължи на мощността на вентилаторите?А иначе настрйките са ми:
Тк обх 15-55
Зона рег 5
Вид управление 1
Датчик огън 0
ПП Закъснение 30s
Тстая хис 3C

Пълни 2-6
Пауза 13-13
Вентилатор 1 48-100
Вентилатор 2 48-100
Със стаен термостат /програматор/.
Колега горелката няма втори вентилатор, това е опция в контролера за свързване на допълнителен димосмукателен вентилатор.
Пробвай с настройка 40% - 70% на вентилатор 1, ако комина има силна тяга и работи добре може да намаляваш още горната граница.
Подаването го направи 1-6 сек. за да може да пада на 5 киловата.
При мен на пауза 14-14 работи добре.
Другите настройки може да не пипаш засега.
Успех ;)
п.п. Аз съм в процес на изработка на втори турболатор, ошамотяване на камерата и монтаж на дожигател :)
Казваш няма втори вентилатор!? Като я отвориха вътре имаше втора перка с диаметър около 10см. Дали не е да охлажда електрониката?
Здравейте колеги,имам проблем с горелко jp32bisolid гори добре,но изхвърля много фасчета остават не изгорели! Моля за помощ.
milev5 - специалист
Намали оборотите на вентилатора и увеличи времето за горене.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 26

Тема "Пелетни горелки BISOLID Настройки и проблеми." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: