Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пон дек 24, 2018 2:47 pmkmeta1982 написа:
...

Колко килограма е това пале, че ти стигна за 3 месеца? :?
Под чувал, средно на денонощие.
12 кила. Доста икономично.
шоп - майстор

1 пале =1050 килограма
за 90 дни =11,67 кг за 24/часа

при оптимистичните 4 киловата от килограм пелети имаме 46,67 киловата за денонощие
или 1,94 киловата за час при 23 вътрешна температура
при 100м2 отопляема площ имаме 19,4 вата за м2 :idea:
tihomir123 - специалист
пон дек 24, 2018 3:36 pmшоп написа:

1 пале =1050 килограма
за 90 дни =11,67 кг за 24/часа

при оптимистичните 4 киловата от килограм пелети имаме 46,67 киловата за денонощие
или 1,94 киловата за час при 23 вътрешна температура
при 100м2 отопляема площ имаме 19,4 вата за м2 :idea:
Ееееееееее браво ти разстреля турбо спецовете :supz:
andy_forresite - майстор
Човек да не напише колко пелети опатква. На мен други цифри са ми любопитни - колко градуса е без отопление?

Лазаре, как е 50-ката? Жуберка ли пелети вече?
filmatoplo - майстор
:) Абе яд ме е че тази година не ги броя чувалите -но до сега едва ли съм изгорил 1 тон :? , гледам от 4 реда ги няма по 10 чувала :? Сега потърсих листа от предните години -до сега пише тоест до 31 декември -43 чувала :lol: Шоп сметни колко излиза при мен :wink: .
mgogom - помощник
70 чувала по 15 кг., слънчоглед, от Павликени, мисля. Днес допълни с 3 чувала от второто пале. Според мен, ако не е с тайният термостат разхода ще е доста по-висок! Задал съм няколко режима в денонощието, както и за седмицата. Но, най-ниската температура е 22.7, а най-високата 23.8.
Последна промяна от mgogom на пон дек 24, 2018 5:30 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
пон дек 24, 2018 4:41 pmandy_forresite написа:
Лазаре, как е 50-ката? Жуберка ли пелети вече?
Ами не, чака си клиента, на мен не ми е нужна. Най-много да сменя камерата на 20-ката и да я направя 30-ка, но засега не виждам смисъл. Случи се, че в най-студеното време захапахме най-калпавия биг-бек и не достигаше мощност, къщата взе да изстива, което ме накара да взема спешно решение за изход и това решение бе на моето жилище (понеже е с подово) да му затворя кранчетата кум буфера, и да му пусна директно термопомпата, за да видя дали ще се справи. Така на 01.12.2018г при -9*С стартирах ТП въздух-вода, самоделна с външно тяло Мицубиши 30-ка. Много ми беше интересно как ще стартира при тази ниска температура, но стартът беше много интелигентен - фреонът се загря до 30-35*С, явно се включи нагревател във външното тяло и след това стартира и компресора. Тръгна си сякаш не беше -9, а +9 :) . Оттогава съм само на ТП, а котелът топли останалите обекти - едно жилище 100м2, едно 50м2 и офис 40м2, но с височина 3.20м и целия остъклен като витрина. Поленето е през буфер, като преди няколко дни котелът го закачих на серпентините. Тъй че 50-ка не ми трябва, дори и 30-ка ми е много, ако ТП успява да ми топли жилището. Ако не успява - сменям главата, правя котела 30-ка и се закачам в студовете към буфера
filmatoplo - майстор
:wink: Пичове пости не пости -Балантаят го оторихме ,той знае кой почерпи -да е жив и здрав .Мойте ора умната че ша откликвам вече от януари -да н мръзни някой :lol:
МИРАЖ - специалист
Весело посрещане на коледа

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: