ср дек 26, 2018 9:38 pmkrasi92 написа: Ако отопляваш 120 квадрата с тези 50 кила на ден ако са хубави въглищата трябва да се стоплиш .Не съм ти чел другите теми и за това би ли споделил каква дограма и изолация имаш на къщатаКраси, напълно съм съгласен. Ще бъда доволен от това да отопля и двата етажа. До преди около два месеца четох в интернет за разхода и спрях горе радиаторите и осезаемо разхода се снижи. Като вкарвах в камерата въглищата и по 3-4 часа си държеше температурата с три лопатки, като да падне максимум 5 градуса, но пък тогава температурите бяха над нулата... Но идеята е, че сега отоплявам около 80 кв. и разхода ми възлиза на около 17-18 лв., което за предпочитане е да си пускам електрическите печки и да не се занимавам...
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gardenER--
- специалист
69 мнения в "Прекалено висок разход на Viadrus котел"
andy_forresite
- майстор
Изолацията не е от значение в случая. Няма термоглави, помпена група и тн. Слагаш въглища, задаваш градуси на водата и терморегулаторът опитва да ги поддържа. Дали е 10 или 0 градуса навън няма значение. Всъщност има, ако котелът е до къщата на "полеви" условия, ама пак трябва да ги развие. А има и спрени радиатори... Ми да, естествено че ще намалиш разхода. Опитай смяна на горивото. Дори и с дърва да се види има ли тяга, няма ли.
Трифон П.Трифонов
- майстор
ср дек 26, 2018 9:56 pmandy_forresite написа: Изолацията не е от значение ... Всъщност има, ако котелът е до къщата на "полеви" условия, ама пак трябва да ги развие. ...Чел ли си другите му теми?
Не вярвам да си познал.
Почти си е на поляната, доколкото помня.
andy_forresite
- майстор
Имам някакъв спомен. Не е единствения котел извън отопляемо пространство и най-многото, с което да може да се похвали, е че не вали върху него. Виждал съм котел в дъсчена пристройка зад къщата, последната с външна изолация и стаен термостат. Още се чудя как не се е сцепил от студ. Но пък като гореше вътре беше много топло въпреки многото малки пролуки. Бош беше котелът и на пиедестал.
gardenER--
- специалист
Два часа след последното слагане/зареждане.
Положението в котела: Нали котелът си има изолация? Единствено вратичките, които са чугунени по-скоро да изстиват, но пък колко да изстинат и колко да свали градусите на котела? Щом се налага, до година ще му направя вътрешна изолация, но след като самият той не отдава топлина, няма кой знае колко да се стопли вътре, но предполагам ще е над нулата със сигурност
Положението в котела: Нали котелът си има изолация? Единствено вратичките, които са чугунени по-скоро да изстиват, но пък колко да изстинат и колко да свали градусите на котела? Щом се налага, до година ще му направя вътрешна изолация, но след като самият той не отдава топлина, няма кой знае колко да се стопли вътре, но предполагам ще е над нулата със сигурност
geniya
- специалист
Я вземи един чувал 25кг донбаски въглища, струва 10лв.Изсипи го вътре целия, отгоре нареди няколко цепеници, после подпалки, вестници и т.н., ти знаеш.В смисъл да го запалиш с горно горене като нагласиш термостата на 60гр.С, трябва да откара поне 10-12часа.Така съм карал зимата и съм бил много доволен преди да мина на пелети.Даже разхода ми е бил 15-17кг на 24ч. но съм с изолация и площ 105м2.Задължително сменяш горивото за проба.
Жоро Георгиев
- специалист
ср дек 26, 2018 7:29 pmшоп написа: Аз горя такива, не не се оплаквам, защото въглищата са почти пепелина и струват 60-80 лв тон.Каква е тази цена?!?! В тия въглища има ли какво да гори? Във Варна продават само руски. Не зная от кой край на русията бяха. Пишеше "руски въглища". Цената поне до миналата година не е падала под 400 лв за тон. Бях с котел VIADRUS U22. Когато го пълнех до горе, от един чувал 25 кг оставаха 3-4 лопатки (от тия за смет). При настроена температура 75-80 гр гореше минимум 10 часа. След изгарянето им изхвърлях пълна пепелница плюс още една лопатка пепел. Пак казвам САМО ПЕПЕЛ. Много рядко в тази пепел съм намирал по някое камъче.
krasi92
- майстор
Май си се наиграл с тия въглища-особенно с цената им.За разхода на гориво няма какво да четеш в нета.Прочети си няколко пъти книжката към котела.Ако мислиш че не можеш да настроиш регулатора на вратичката има болт за ръчно настроиване на клапата за въздух.Много важо според мен за разхода на гориво е качественното изолиране на сградата от студа.
vrangelov
- специалист
ср дек 26, 2018 11:48 pmgardenER-- написа: Два часа след последното слагане/зареждане.Чистиш ли котела преди "слагане/зареждане"? Питам те, защото за мен зареждане е, когато котелът е чист и се напълни до горе с въглища и малко подпалки върху тях, а слагане е когато върху живата жар се сложат нови въглища.
Колко въглища събира най-много и колко слагаш ти, когато го зареждаш?
sintris
- напреднал
Според мен се опитваш да гориш камъни, ако всичко ти е наред с тягата на комина. Аз се отоплявам с бош 32 пълня бункера с 10кг руски въглища и чам, гори с едно зареждане между 10 и 12 часа на 70-72 и не на последно място сгурта я изхвърлям един път в седмицата!!! този пост не го пиша за да ти се фукам а да се замислиш за горивото.
Тема "Прекалено висок разход на Viadrus котел" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература