Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
съб яну 05, 2019 2:04 pmAngelina.1 написа:

И кажете, ако някой има наблюдения, каква друга камина да търсим?
Ми то камина се купува с информиран избор. Това не е четка за зъби за да се сменя всеки месец.
Ако се доверите на евтина маркетингова реклама във форум, където 3 търговци, 5 монтажника и 10ина "доволни" потребителя пак след време ще сте на същото дередже:-)
Успехи и умната :idea:
Отсявайте мнения, бъдете мнителна, гледайте профили и т.н.

П.П. и накрая, имате покупка за хиляди левове. Фактура, касов бон, договор за сервизно обслужване. Не ръчкайте без да сте запознати. Искайте сервизна поддръжка. Водете само писмена кореспонденция и ако смятате, че като потребител не получавате адекватна реакция- има КЗП и съд.
bmahob - майстор
Следя темата но се ненамесвам че аз нямам Грейко, но да попитам къде е пъхнат този датчик на изгорелите газове при Грейкто, и какво са тези стойност, то че има добро КПД не споря ама такива стойности :shock: :shock: :shock: :shock: При мене като падне на 80гр меката връзка дето свързва камината за комина си е направо хладка.... при нас датчика е до перката на димните газове в долната камера/ревизия/ :?
dani731117 - специалист
съб яну 05, 2019 3:24 pmшоп написа:
съб яну 05, 2019 2:04 pmAngelina.1 написа:

И кажете, ако някой има наблюдения, каква друга камина да търсим?
Ми то камина се купува с информиран избор. Това не е четка за зъби за да се сменя всеки месец.
Ако се доверите на евтина маркетингова реклама във форум, където 3 търговци, 5 монтажника и 10ина "доволни" потребителя пак след време ще сте на същото дередже:-)
Успехи и умната :idea:
Отсявайте мнения, бъдете мнителна, гледайте профили и т.н.

П.П. и накрая, имате покупка за хиляди левове. Фактура, касов бон, договор за сервизно обслужване. Не ръчкайте без да сте запознати. Искайте сервизна поддръжка. Водете само писмена кореспонденция и ако смятате, че като потребител не получавате адекватна реакция- има КЗП и съд.
много точно казано.при положение че си наринал хиляди левове и стоиш на студено.
а камината е в гаранция....
ами като изтече... :?
лошо... има много да стоиш на студено.
gnt69 - майстор
И аз нямам камина ама имам поглед. По моя препоръка една мома си купи миналата година Грейко Бижу. Работи като чук камината със заводски настройки. Аз малко побутнах да гори по оптимално но си гори, пелетите са Трон. Сушоара момата го ползва по предназначение за коса, с камината никакви грижи. Имаше драма малка с настройката на таймерите щото е алогично но си гори прекрасно. Никога не е гърмяла. Сутрин се събужда на топло през деня не гори в 16 се пали и пак се прибира на топло. Имаше май копче за възстановяване на заводските настройки да го бутне госпожата и камината ще почне да гори, може би не оптимално но винаги и без сушоар. :partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
Бах мааму накъде ойде темата зарад един фалшив датчик. Лани Натурела бяха се сдобили с една голяма партида калпави датчици Pt100, та се скъсахме да обикаляме и да подменяме. Много е вероятно и този да е такъв и да дава грешни показания, та затова не могат да се изравнят показанията му с този на водата, а според логиката на управлението щом не могат да се изравнят, значи камината още не е готова за палене. Явно е някой от датчиците, ма то голям проблем бе, конструктивен! Някои нашумели марки си нямат пресостат на димните газове - никой не е обърнал внимание до сега, не съм чувал да е споменавано. А това си е наистина опасен конструктивен недостатък. А за повреден датчик - олелия до Господа, конструктивен проблем било!
filmatoplo - майстор
Насока има -сменете датчиците по 5 лв са тоест никой няма да се изхарчи .Ей сега се прибирам минах 200 км да оправям подобни истории не монтирани от мен ,както и да е -важното че пипне ли се стават нещата. :wink:
Angelina.1 - помощник
Със стария софтуер, нямаше проблем с паленето, когато инда било!
Техника сложи платката и каза, че сега ще я остави със заводските настройки.
До тук ок, но с тях не влиза в поддръжка, определено разхода на пелети е завишен НЕ Е по топло, дори напротив и за момента, това което видяхме от тязи камина са, много ДЕФЕКТИ и това, ако не са конструктивни дефекти не знам, какво трябва се случи за да е конструктивен дефект!
А за гаранцията, ако това чудо остане в къщи гаранцията ще искам да бъде продължена минимум 2 години, защото 2 години или 2 сезона реално сме я използвали, катонопитна машина.
Били сме свидетели на разговри с някого от Греайко, директно допитване, а не самоцелно гадаене и настройване, но по това което чухме и видяхме и в общи линии е че нещата са на 100% експериментални и те не са много в час, какво се случва реално и как да се случат нещата, защото последно гръмна, докато говореха по телефона и техника беше тук!
Така че, камина си е е общий линии, ако мине да дават по едни няколко бона, пък в движение ще я доизкусорим.
Е да ама, можеше да кажат, че си е експериментална и да не ни взимат една торба с пари!
И да я ползваме да съобщаваме за дефвкти и да му берем гайле ние.
Ама така, хем без топло хем, без пари, хем в страх.
П.П. Пелетите са Трон и двата сезона.
martolk - специалист
Много генерални изводи правите. Разбирам огорчението от неработещата техника, но това не значи, че при всички е така. Не съм защитник на марката, дори съм от малкото, които говорят за проблемите, които се наблюдават при въпросния модел. Също така, мога да Ви кажа, че е вероятно най-добрия избор, към момента, когато става дума за баланс между цена, качество и функционалност. Имал съм Бърнит преди това, е това наистина е боклук, при това всепризнат. Съветвам Ви да прочетете коментарите ми в темата и да отберете важните неща. Подозирам, че сте случили на не достатъчно компетентни и/или опитни сервизни специалисти и това е причина за дългата агония. Колегата Ганев, също е потвърдил предполагаемата болежка. Ако и при следващото посещение не бъде решен казусът Ви съветвам или да придобиете необходимите знания и да "трабълшутвате" сама или да смените поддръжката. По първия вариант съм минавал и става, но изисква време, четене и поне базови познания по физика и електротехника. Опитайте са се свържете с Грейко (да знам, че е трудно) и искайте съдействие от тях. Не вярвам да искат да имат негативно настроени потребители.
dako_5 - напреднал
А защо не напишете от къде сте, от кого сте си купили камината и кой я сервизира, че да знаят други хора от Вашият регион, кого да Не търсят ако искат такава камина.
bmahob - майстор
Добре де.. като грейко и натурела знаят за проблема що не уведомят дистрибуторите(инсталаторите) и като срещнат проблем веднага да действат с датчика..... Като е лоша партида.... :?

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: