Здравей колега. Дай малко повече информация какво се случва при промяна на настройката.Колкото и да мисля , не стигам до някакъв логичен отговор,а не смея да експериментирам с този параметър.Поздрави. 

вт яну 29, 2019 10:25 pmkali3896 написа: Здравей колега. Дай малко повече информация какво се случва при промяна на настройката.Колкото и да мисля , не стигам до някакъв логичен отговор,а не смея да експериментирам с този параметър.Поздрави.здр аз вече експериментирах с параметър Th-04 при d8 -5 това са ти 5 те скорости аз си направих опити с 4 , 3 , 2 стига бързо до модулация ако това те интересува, след това ще усетиш мощноста на камината но за разхода не знам, ако ти е по икономично сам прецени , и погледни след това колко са ти изгорелите газове по време на промяната на параметъра успех.![]()
пет фев 01, 2019 4:26 pmtolini61 написа: Благодаря, за бързия отговор. И аз си мислех, че трябва да обезвъздушавам при студена и теработеща печка. Тези дни е по топло и може през уикенда да го направя. Ти казваш, че при теб и при горяща и негоряща камина налягането на водата е над 1 бар. При мен когато не работи налягането пада на 0.Когато отворя крана за напълване (допълване) с вода, налягането се повишава. И по-високо май е било (май 1,6, но не помня точно), но аз не му давам зор. При това положение всичко си работи добре. Преди започване на сезона отворих крана за 2-3-4 секунди и това си беше оттогава. А моят проблемен радиатор го поставих когато монтирах пелетната камина. Преди това имах с водна риза на дърва в тази стая и системата си съществуваше, добавих само този малък радиатор за всеки случай, макар че монтажниците ме убеждаваха, че няма смисъл. Смисъл се оказа, че има. Точно ми стига и помага. Обезвъздуши на студено проблемният радиатор и дано се оправи всичко.
пет фев 01, 2019 4:26 pmtolini61 написа: Благодаря, за бързия отговор. И аз си мислех, че трябва да обезвъздушавам при студена и теработеща печка. Тези дни е по топло и може през уикенда да го направя. Ти казваш, че при теб и при горяща и негоряща камина налягането на водата е над 1 бар. При мен когато не работи налягането пада на 0.При налягане 0 на студена камина означава, или ненапомпан разширителен съд или спукана мембрана!!!Демек си без разширител!!! Нормалното налягане при студена камина трябва да е 1,2 бара.При загрята на 60 градуса малко по високо 1,4 .Най добрият вариант е да немърда , но е трудно пстижимо.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: