• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 52
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Крум Витов - напреднал
Здравейте
Някой от Вас знае ли нещо за камина Ирис? Например настройки на шнек и вентилатор
Здравейте всички колеги с камина Лили. Имах един проблем с Камината последно време започна да не пали . натрупва пелети пълни кошницата изгорил съм 2тона от март до сега февруари.Днес останах малко свободен и реших да я почистя половин кофа пепел извадих от ревизиите капачетата дето са с по четири болчета . Тази вечер гори яко..пали от раз.
Крум Витов - напреднал
ср фев 13, 2019 8:59 pmgorglak написа:
Здравейте всички колеги с камина Лили. Имах един проблем с Камината последно време започна да не пали . натрупва пелети пълни кошницата изгорил съм 2тона от март до сега февруари.Днес останах малко свободен и реших да я почистя половин кофа пепел извадих от ревизиите капачетата дето са с по четири болчета . Тази вечер гори яко..пали от раз.
Колко време не я беше очистил основно?
CekoV - напреднал
Здравейте аз съм нов във форума
Имам въпрос относно настройки на тайп пелетс и тайп химко
Явно ми е слаба тягата на комина и трябва да овеличавам вентилатор
Но мн шлака се образува , незнам това ли е причината ?
съб фев 16, 2019 9:21 amКрум Витов написа:
Една година от миналата година февруари до сега февруари 2 тона пелети.
CekoV - напреднал
пон фев 18, 2019 6:30 pmgorglak написа:
съб фев 16, 2019 9:21 amКрум Витов написа:
Една година от миналата година февруари до сега февруари 2 тона пелети.
Това не е ли добре !!!
Аз съм я запалил септември до сега съм изгорил 3 тона и 10 чувала
Топля 100 кв.
И при мен се задръства , чистя я вс ден веднъж седмично отдолу ревизията
Незнам защо се задръства , и трудно ми стига темп. на водата 55 гр
CekoV - напреднал
Някой може ли да помогне ???
Камината си гори супер два три часа и след това се задръства !!!
Ако съм засилил винтилатора възможно ли е да има шлака от това ???
Маци - специалист
пет фев 22, 2019 2:31 pmCekoV написа:
Ако пелетите не са много хубави се задръства та виж През какъв интервал от време се самопочиства камината при мен е на 20 минути и нямам никакви проблеми през седмицата само слагам пелети и я чиста само в неделя... Виж параметър n-9-6-03
CekoV - напреднал
съб фев 23, 2019 8:03 amМаци написа:
Ако пелетите не са много хубави се задръства та виж През какъв интервал от време се самопочиства камината при мен е на 20 минути и нямам никакви проблеми през седмицата само слагам пелети и я чиста само в неделя... Виж параметър n-9-6-03
И при мен е на този интервал , можеш ли да споделиш и колко пелети пуска при почистването
Приятел ми е производителя и имам сведения че неговите пелети при други хора няма проблем
В началото на сезона се държеше мн добре някаде около 2 месеца после почна постепенно да прави различни ядове от сорта на задръстванията препълване на паничката и аз тогава започнах с различни настройки
Другите клиенти на пелетите нямат проблеми ( но друг вид камини )
Сега някой път много шлака като овеличавам вентилатор , ако е пък намален дръсти паничката , незнам какво да я правя вече
Понеже не смея да я оставям на стен бай че препълва и после не може да се пусне без да я чистя ми е завишен и мн разхода
Някой път пък не може да качи температура на водата над 50
Дължа и проблемите от комина сигурно няма мн тяга незнам вече какво да си мисля
CekoV - напреднал
съб фев 23, 2019 8:03 amМаци написа:
Зададох и уж заводските настройки , но би ли ми споделил и твойте
Тайп пелетс и тайп химко ако може ще съм ти благодарен
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 52

Тема "Пелетна камина, "Лили"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: