Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:? :) Бах мааму много икономично бе :wink: .то не е трябвало 30 ка. :)
BAT_GOIKO - специалист
пон фев 18, 2019 9:21 amfilmatoplo написа:
Здравей,

прав си. Фирмата която ми направи тръбната разводка (но после не пожела да ми инсталира радиаторите (като посочи 120 BGN без ДДС на тяло с 8 глидера)) калкулира че котел с мощност от 18 kW + резерв от 30% = 23,4 kW би бил достатъчен при параметрите на обекта..... но коментара на съседа които ми монтира радиаторите, помпената група и котела че поне 30 KW и разликата в цената на горлеките и котлите бе толкова малка че се презастраховах с 30 kW.

A нали сега може да се модулира така че максимално да достига до 24 kW. Последните две седмици след като достигне до работната темепратура на флудиа работи 85% на 12 kW и 15% на 24 kW.

P.S.: Но той има и опция за 35 kW......

Поздрави
BAT_GOIKO
Супер изолация и перфектен разход.
filmatoplo - майстор
:) Да- извади късмет че горивните камери са еднакви по големина ,успех. :) Апропо харесвам тези продукти на Ерато и ги монтирам .
Tzinata - специалист
пон фев 18, 2019 9:21 amfilmatoplo написа:
Изолация му е майката!!!
290кв.м. два етажа (горния мансарда)Не съм започнал още третото пале!
В студените дни горя 2-3,5ч. Вчера и днес по чувал.
Пали се сутрин от 6:20 до 9:00 и вечер 20:00 до 22:30. Имам и камина на дърва в хола която се пали ~10дни в месеца (за кеф или ако някой е измръзнал) 2-3кубика дърва на година.10см. Изолация отвън 15см на покрива. Пвц дограма с двоен стъклопакет.
Горелка Грейко 30KW, котел чугунен Карпат досега,от петък горд собственик и на котел Грейко. Но все още нямам впечатления от него. :supz:
И аз мисля че 20KW-ва горелка ще ми е достатъчна но по нататък може да си взема друга глава да пробвам. :-D
.
pechkata - специалист
нед фев 17, 2019 12:41 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед фев 17, 2019 12:32 pmpechkata написа:
Извинявам се че е станало като тръшкане от моя страна - нямах предвид да се тръшкам... :cry:
Предполагам разбра, че само котел е около 2000. Комплекта Х2 и малко.
Линкове можеш с лопата да ринеш.
Е защо никой не каза че Грийко е БГ фирма от Г.Оряховица - аз си мислех че продуктите им са внос... :?
Christo - майстор
[/quote]
Е защо никой не каза че Грийко е БГ фирма от Г.Оряховица - аз си мислех че продуктите им са внос... :?
[/quote]

Грейко са от Горна Оряховица, Грийко не знам от къде са.
чет фев 21, 2019 10:04 amChristo написа:
[/quote]

Грейко са от Горна Оряховица, Грийко не знам от къде са.
[/quote]
Графе, ако това ще наклони везните, в полза на родното изделие, хуморът Ви е много уместен, точно навреме и на място
.
pechkata - специалист
Защо хумор - аз съм за като инвестирам в нещо парите да отидат в БГ производител...
До колкото разбрах Прити и Грейко имат нещо общо - ама не знам какво е точно...
Ако някой има инфо нека сподели - не само за мен и за аудиторията...

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: