Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ср мар 06, 2019 10:43 pmRadoslaw написа:
ср мар 06, 2019 9:49 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср мар 06, 2019 9:44 pmYordanTsvetkov написа:
Здравейте,ползвам РБ20 четири сезона. Тази зима съм на слънчогледови 8мм и ми образува малко нагар в тръбата на малкия шнек. Интеренсува ме дали мога да разтегля спиралата на малкия шнек защото стои около 3см по навътре в тръбата?
Можеш.
И тате може и аз мога ,ама овцата си иска Пръч.Вземете и го направете ,като хората,че чак на мен ми става неудобно.
Хахааааа, Радо-до-до-дооо, хуморът ти, късно вечер, е невероятен.
gnt69 - майстор
чет мар 07, 2019 6:27 amТрифон П.Трифонов написа:
ср мар 06, 2019 10:43 pmRadoslaw написа:
Хахааааа, Радо-до-до-дооо, хуморът ти, късно вечер, е невероятен.
Не е хумор. Върти се във форума и се оглежда като цесекар за дузпа за Грейко и се облизва ама няма.

Към дистрибуторите,

дайте му да тества една една горелка на която всичко и е измислено нито и трябва нов вентилатор щото инженерите са тествали в завода и са сложили какъвто трябва, нито да се чудиш как и кога да запалиш, щото си има запалка и пали самичка без кибрит, нито и трябва да се чудиш с какъв силикон да намажеш главата. Всичко си има и работи.
Моята и тя е на 4 сезона ама малкия шнек не е мръднал и милиметър.
чет мар 07, 2019 6:43 amgnt69 написа:
Моята и тя е на 4 сезона ама малкия шнек не е мръднал и милиметър.
Буфер.....или точната мощност за жилището, през по голямата част от сезона. Колко сме в тая категория?
Инак шнека на улицата за стълба и с трактора.
gnt69 - майстор
чет мар 07, 2019 8:00 amТрифон П.Трифонов написа:
Буфер.....или точната мощност за жилището, през по голямата част от сезона. Колко сме в тая категория?
Инак шнека на улицата за стълба и с трактора.
Опъвах есента на един познат с 30 ка. Трябват му 15кв. ама купил 30 щото било със само 100 лева по скъпо от 20кв и горелката се чуди да гори ли или да не гори. Ама и една баба имат дето като и станело топло и дърпала горелката от щепсела. Запънах я с един колан за укрепване на товари и с тресчотката я разпънах, от 26 стана 30 сантиметра колкото трябва да бъде.
penchev.r - специалист
Въздуха не минава от долу в горивната камера на горелката и винаги ще има нагар и кокс .Па и си го пише че на 5 дена иска чистене.Това е слабото място,ако искаш я бримчи и на макс пак ще прави.Моята 30ка работи на 3 киловата целия сезон без да стига нагар в шнека.И е така щото съм направил подобрения.
andy_forresite - майстор
Какво е предимството на пружината за вътрешен шнек пред плътния такъв като на снимката? По-евтината изработка е ясна, която разхвърляна на десетки хиляди RB-та прави доволно голяма сума. Питам конкретно в работен план какво е предимството на пружината като вътрешен шнек, където температурата е висока. Плътният като винт не може да се скъси. Не става дума да е от чугун и да е 100 кила, а от жаро- и идиотоустойчив материал.
чет мар 07, 2019 11:57 ampenchev.r написа:
Въздуха не минава от долу в горивната камера на горелката и винаги ще има нагар и кокс .Па и си го пише че на 5 дена иска чистене.Това е слабото място,ако искаш я бримчи и на макс пак ще прави.Моята 30ка работи на 3 киловата целия сезон без да стига нагар в шнека.И е така щото съм направил подобрения.
Браво!
Няма ли да споделиш?
За настройките на 3 киловата и подобренията.

Анди, за друго предимство, освен цената,не се сещам.
Ама пък и така върши работа. Може различните партиди да са от различно желязо, та затова на някои да не си скъсява, а на други да иска разпъване.
andy_forresite - майстор
Да попитам този нагар (в посока вътр. шнек) от "поддържане" ли се образува или и по други причини? Досега не съм забелязвал нагар в тази област, но си имам достатъчно по скарата.
С 8 мм пелети след изтичане процедурата по "гасене" остава да догаря малко пламъче точно пред шнекчето. Не съм забелязал скъсяване. Янво не е толкова хилав.
Предишната ми горелка беше с монолитен шнек. Не знам как се нарича точно :? плътен, спирален, тип свредел :? Като на машинка за мелене на месо и чушки :) Когато пристържеше, значи в предната му част има нагар и е време да се премахне. За 1 година 1-2 пъти сякаш се наложи нещо да се стърже.
lafche - напреднал
Здравей искам да попитам за етаж 100 квадрата грейко експерт 20 достатъчен ли е или да взема 30ската
stridata - специалист
чет мар 07, 2019 3:33 pmlafche написа:
Здравей искам да попитам за етаж 100 квадрата грейко експерт 20 достатъчен ли е или да взема 30ската
Без да съм експерт ти казвам от личен опит, че и 20-ката ще ти е голяма :partyman:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: