Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Глей кво става...баси и цените...
http://www.terratherm-bg.com/pdf/CHIMNE ... 4-2019.pdf

Купувай Шийдел-а за 1500 лв и това е.
ср апр 10, 2019 8:50 pmpesh0 написа:
Първия двоен инокс фи20 който ми излезна беше 120лв метъра, втория 180лв с няква пяна вътре, третия 171лв, някоя фирма конкретна да ми предложиш дето ги дава евтино?

А относно бетонните тела ме притесняват точно дюбелите, няма ли да има проблем като се надупчи с дюбели? А иначе съм виждал да се запалва комин в ресторант над скарата, но вероятно е заради дима от въглените, едва ли вкъщи ще се отлагат толкова заоалими вещества?
Оооо, не помислих за запалените ширмове, а съм пожарникар.
Каменна вата на листи, твърда. Шпакловаш листчето, дето е оразмерено. Като "стегне", лепиш го с пяна за комина. Никакви дюбели, на моя отговорност, макар че може да се направи с метал.
Някои армират с рабицова мрежа и шпакловат. За себе си бих я спестил.
Инокса ще ти стъпи на 1100- 1200 лв. Вечен, лесен, бърз, идеален.

Опаааа, ф 200 за камина?!!!
Я погледни 150!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на чет апр 11, 2019 1:45 pm, променено общо 1 път.
fox_vt - майстор
Пяната няма ли да изгори от жегата.
Естествено. Пиша ги едни....само лесното и здравото ми е на акъла.
Добре, че Шопа не ми е видял простотиите. Ши ма порицава до пенсия.
На гребен, с шпакловка, също като плочките.
Мисля, че може без да се мине без разни гимнастики с метални дюбели или анкери с големи шайби, щото пък едно обличане с рабица ще държи всичко.
pesh0 - помощник
А ако сложиш метани дюбели за по-сигурно, ще компрометираш ли комина с пробиването?
pesh0 - помощник
110лв линейния метър, което си е цифра, но да може би по-приемлива, за пелетния котел нямам място за голям комин оставено и вероятно ще е такъв комина, не знам защо архитекта ме увери че само тръба се слага за такива пелетни инсталции, ама не каза кво Фи и тн и е оставил малко място. Не ми отговаря на въпроса обаче това, дали мога да дюбелирам спокойно комина за аспиратора с метални дюбели без да наруша цялостта или други варианти да търся? 😁
чет апр 11, 2019 8:27 pmpesh0 написа:
110лв линейния метър, което си е цифра, но да може би по-приемлива, за пелетния котел нямам място за голям комин оставено и вероятно ще е такъв комина, не знам защо архитекта ме увери че само тръба се слага за такива пелетни инсталции, ама не каза кво Фи и тн и е оставил малко място. Не ми отговаря на въпроса обаче това, дали мога да дюбелирам спокойно комина за аспиратора с метални дюбели без да наруша цялостта или други варианти да търся? 😁
Майстора ти е намерил перфектна цена. Мен ме домързя да търся.
Ф150 ще ти е достатъчно.
Тия коминни тела май са тънкостенни и ако е моя комин изобщо няма да се занимавам с дюбели.
Вече писах за рабицовата мрежа, а и лепенето на гребен е достатъчно сигурно и икономично.
fox_vt - майстор
Ако говориш за бетонните коминни тела определено аз не бих рискувал с дюбели. Шанса да го спукаш без да разбереш със всичките последствия е огромен. Комин бих дупкал само и единствено изграден с плътни единички. Като цяло залагай на лепило и външно укрепване със стъклофибърна мрежа.
чет апр 11, 2019 10:09 pmfox_vt написа:
... Комин....укрепване със стъклофибърна мрежа.
Еее, не дееее, нали ме поправи за изгорялата пяна, пък сега и ти.
Рабицаааааа.

Тема "Въпрос за комин Schiedel" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: