Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Evgeniy - майстор
Брей, когато Бош предлага за връзка "Соларен маркуч", като част от комплекта е ОК.
Може би на колегата не е достатъчно "Соларен"...
Прикачен файл:
Capture.JPG
Capture.JPG (20.39 KиБ) Видяна 1659 пъти

В интерест на истината, гумените съединения на Бош в автомобилите на практика надживяват автомобила, но много важна част е да има самозатягащи се скоби.
LazarGanev - "Велик майстор"
Надявам се alex1989 да е избрал най-бошовския от всички градински маркучи, които е срещнал по двора и да няма проблеми (а дано, ама надали). Ама какво ще стане с този полиетилен при 200*С можем само да гадаем. Маркучи и то истински ми остават от всеки панел, но като нямам скоби - плащам си по 100лв като поп, за да нямам ядове. Веднъж се опитах да побългарявам и ми се върна тъпкано и оттогава не си правя експерименти. А иначе със всеки панел Бош, независимо дали е модел 4000, 5000 или 7000 си идват по две двъстранни връзки, за между панелите, които спокойно могат да се ползват за връзка с инсталацията и за затапване на свободните отвори. Само трябват малко фантазия и умения :idea:
Evgeniy - майстор
вт май 14, 2019 6:56 pmLazarGanev написа:
Маркучи и то истински ми остават от всеки панел, но като нямам скоби - плащам си по 100лв като поп...
Заповядай, може да си поръчаш ТУК
Благодаря, може да пробвам, макар че не е сигурно дали са достатъчно силни. Ако са по-слаби, може загубата да е по-голяма от спестеното :)
Evgeniy - майстор
Може да има и по-добри, аз разбрах, че се намират преди 2 седмици, когато си сменях изпарителя на газовата уредба и газаджията ми предлижи да смени моите.
alex1989 - помощник
Колеги ! Маркуча е маслоустойчив за автомобил и е пригоден да издържа както на налягане, така и на температура ! Ама сте си типични хейтъри ! Градински маркуч -на баба ти летателния апарат , то това да не са парашутни гащи!!! Еййййй, нямате дори намерение да кажете нещо интелектуално . Не да го разгледате като решение ! Хич не заслужаваше явно да си напиша направеното и съответно да си пазя мълчание , пък вие си купувайте и по 1300 лева хидрвалични връзки ! Да сте живи и здрави . Клета Майка България !!!
alex1989 - помощник
А и най-вече за колегата Lazar Ganev , Ганев от Ганьо ли идва ? Ако да -разбирам защо е такава реакцията .
ESPACE - майстор
:) Кога стана такъв голям специалист, кога започна квалификации да раздаваш? :lol: Като напече лятото и вземе че спре тока или се прецака термодатчик и спре помпата, а панела се напече до над 160градуса и налягането скочи до над 5 бара тогава ще се разбере колко ти е температуро устойчив маркуча и връзките.
Последна промяна от ESPACE на съб май 18, 2019 8:51 am, променено общо 1 път.
Ганьо си е Ганьо, независимо колко френско или английско му звучи името :wink: ! Ти дай 1200лв за скъп и мощен колектор, пък после го подвързвай с полиетиленови тръби за да спестиш едни "пидисе лева", както се казва в една реклама. Не 160, двеста градуса вдига тоя панел - какво ще стане с тези тръби? Да, Бош ползват качествени маркучи за по-ниските класове панели, но за този панел връзките са от неръждавейка и по-важното, че с панела дават 4 оригинални муфи, които Ганьо спокойно може да си ползва, щом иска да побългарява. Ама той отиде и купи неоригинален маркуч (по диамтър, дебелина на стената и материал) за да го върже с тел към панела и полиетиленовата тръба. И не го досрамя да споделя и опит, да дава акъл и да обижда :-D
alex1989 - помощник
Момчета , моя колектор няма помпа , на денивелация работи , но който както сметне , така да го направи . Благодарско все пак , че разсъждавахме , или пък се присмивахме колективно.

Тема "Хидравлична връзка за Bosch 7000 TF" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: