Най - вълнуващия въпрос зимно време.
traura - помощник
Благодаря на всички, сериозни и/несериозни/LazarGanev-няма голяма разлика като притворих крановете на останалите,а да прекарам нова тръба става много сложно-пода е положен,стените боядисани :sad: колко глидера мога да добавя според теб и какъв ше е ефекта,ако радиатора стане голям за тази тръба?
Takezo Sensey - модератор
Eeee очаквах , няк'ви сметки ....чудооо.
Ама нейсе само критика :?

LazarGanev е пич , знае каква е идеята.

Точно затова дето 'ората не "вдяват" , писах кое колко и защо .
Даните са , примерни да се разбере каква е идеята .
15 глидера на Н - 500 са около 2550 вата при температура на водата над 65-70 градуса ...или около 45 вата на кубик . :wink:
Прекалено малко са :-D

Аз съм със същия радиатор от 15 глидера на H-500 ....за 16 квадрата или 40 кубически метра въздух.В стаята ми е средно 22-26 градуса .
Т'ва пак според зависи от темп. на водата .
2550 вата делено на 40 кубически метра въздух = 63.75 вата на метър кубичен...... :wink:

При това при "ПЕРФЕКТНА ИЗОЛАЦИЯ" , а именно:

2 вътрешни стени на 100 % (къщата ми е близнак)
2 външни стени с ДЕБЕЛИНА 55 см. (2 реда единична тухла) измазана отвътре и от вън + 4 см. външна изолация със стереопор....
таван от гипс картон и вата , граничи със 2 ет. (2 ет. е опопляем и той )
под , перлитова замазка 15 см. + 4 см. фибран + ламинат

Тааа тази "формула" не е 100 % "вярна" но при мен работи . :roll: (познавам още четирима и при тях е тъй ) :wink:

ps.:А на VW съм фен ...за т'ва имам :

GOLF 2 сребрист -1.6 - с пернишка регистрация
GOLF 3 светло син -1.4 - и той с пернишка регистрация
PASSAT тъмно син (за нощно каране) :wink: -1.8 i- (естественно че е комби) ....пернишка регистрация
и е така за цвят едно Микронче , НИСАН 1.0 тъмно зелен ( че такъв цвят си нямах).....ама и той пернишки :razz:
ror - специалист
ама никой не се сеща да каже на човека да си сложи вентилаорен конвектор, глидери та глидери
traura - помощник
Добре де takezo-долу горе и ас тази сметка правя,но не ми отговаряш. И не разбирам защо пишеш всякакви други неща-та въпроса ми е доста конкретен-Колко глидера Н-500 мога да сложа най-много при това сечение на тръбата и това растояние?Останалите сметки ще ги правим после-та,ако знаеш,виждал си или си свързвал моля те отговори ми!
traura общо 22 глидера

т.е. добави 7 , и "дръж" температурата на водата на 60 градуса
С този котел , може да се поддържа постоянна температура 60 градуса.
Така , че направи го и сподели резултата.
Като диаметър ф16 мм. може да "поеме" до 4.8 квт. при разход на вода минимум 5.7 литра за минута и напор (цитирам) :

С руския ще се справиш

На каждые 10 метров длины первичного кольца требуется 0,6 метра напора насоса. Например, если общая длина трубопровода первичного кольца 90 метров, напор насоса должен быть 5,4 метра.

ps.: относно OFF-a от темата , се извинявам - не тука е мястото да си мерим .... :wink:
romanpm - майстор
ror написа:
ама никой не се сеща да каже на човека да си сложи вентилаорен конвектор, глидери та глидери
М, м сагласен вижте http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... &start=240 :)
Master_Kenobi - V.I.P.
traura, Да ти кажа нещо, ако още не си го разбрал.
Проблемът ти е конкретен и иска конкретно решение. Няма как с оскъдните данни, които даваш да намерим решението му тук.
Няма смисъл да ревеш из форума: "Колко глидера?", когато може бройката им изобщо да не е проблем в случая.
Мога да ти дам примери, в които доста по-малка бройка върши работа. Мога да ти дам и сметки, от които ще излезе, че не 55, а и 25 глидера вършат работа.

При теб обаче явно не става. И за това има причина. Някои от възможните причини прочете вече в мненията на форумците. Сега ти е време да си намериш спец, да ти огледа нещата и евентуално да намери прилично решение на проблема.
Не всичко в тоя живот е направи сам. :)
За Форума ще е полезно, ако напишеш как си решил проблема. Може и да не споделиш, разбира се...
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако колекторът ти е захранен с ф20, просто няма как да се получи. Виждал съм много такива случаи на изградени инсталаци в новото строителство, където строителят парадира, че продава жилища с изградена газова и отоплителна инсталация и естествено избира за фирма-изпълнител тази с най-тънка оферта.
traura - помощник
Здравейте.няколко дни отсъствах и нямах възможност да седна пред компютър,но проблема си ми остава.Колектора наистина е захранен с ф20 но е на 2метра откотела,а и колектора е 3/4ти.Но ако смятате,че това е проблема/или част от него/кажете, сега мога да сменя трабите/ще правя ремонт и ще сменям плочките/.Говорих с техника на вайлант и той ми каза,че този боилер стандартно се подвързва с ф20-за това и исходите били 3/4ти./Дали просто не се оправдава за грешка/ :?
Ако изхода на котела е на 3/4 което приблизително ти дава мощност от около 10-11 квт. и е "спънат" през ф 20 (което ти дава само около 5.5 квт.) за да се захрани колектора .

На практика се получава следното от 11 квт > 5 квт. ...и оттам 5 квт. разделени на всички радиатори , наистина нЕма как да стане. Бойлера е с 3/4 което не е ф 20 .
Ф 20 = 1/2 = 5.5 квт .

За момента те спасява положението че си с газов котел , които работи непрекъснато .

Опитай да захраниш котела с по "мощна" (желателно 3/4) тръба , преди да предприемеш добавяне на глидери.
:-D

Тема "Брой глидери-колко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: