Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ESPACE - майстор
пет окт 25, 2019 12:17 pmDJ_DOGGY написа:
А на кой котел частите ще са евтини, че не мисля че има такъв изобщо.
Да кажем че има с доста по-евтини. Въпроса е, и да не се сменят без нужда. Диагностика с вадене на букси и усещане на вибрации с ръка и последващи заключения от това е смешна.
DJ_DOGGY - помощник
Не знам, аз "не разбирам" и не трябва да бутам там. Който е оторизиран - да бута каквото иска и да сменя каквото иска.
После ще видим.......... има схеми, зависи какво има из тоя блок, прецакват се релета и т.н. Варианти 1 тон има.
Въпросът е че като е в гаранция, аз не бутам там, има написано кой да бута, щото после още по-зле. "Ти си го бутал, правили сте са на майстори", айде гаранцията отпада. Знаем номерата с тия "гаранции".

И все пак , кажете котли с евтини части и неръждаем топлообменник? Който да пада до 2 киловата?
ESPACE - майстор
Е той котела е в гаранция, та в тази връзка изобщо не разбирам защо си пуснал темата в "Направи сам" и търсиш съвети за проблема му!
DJ_DOGGY - помощник
Няма значение че е в гаранция. На някой няма да му е в гаранция и когато се разбере какво е, ще се знае за този проблем и ще остане информация за него.
Затова пуснах тема, ще е в помощ на бъдещи такива проблеми, да знаят хората(най малкото с такива котли) за какво да приготвят пари. Крайният резултат от темата ще е този.
Точно!
Утре, не дай Бог, котела ми сгъне, викна някой, пипне го и рече- За смяна е, да знам да му бия дузпата.
jabata - специалист
По-скоро кажи кои са сменячите на части, подвизаващи се под името "майстори" или от кой град са, за да знае човек да не попада на тях.
Аз много обичам тези модерните майстори, дето само могат да сменят части. До вчера били .... днес са майстори. А той човека инжинерна мисъл грам няма, за понятие от топлотехника да не говориме.
DJ_DOGGY - помощник
пет окт 25, 2019 1:09 pmjabata написа:
По-скоро кажи кои са сменячите на части, подвизаващи се под името "майстори" или от кой град са, за да знае човек да не попада на тях.
Аз много обичам тези модерните майстори, дето само могат да сменят части. До вчера били .... днес са майстори. А той човека инжинерна мисъл грам няма, за понятие от топлотехника да не говориме.
Не знам дали всички вече не процедират така(имам предвид фирмите). Дават цял модул, сменя се и стария или се поправя или се рециклира там или нещо друго.
За Силистра става дума, не им знам имената. Не съм ги питал. Все пак ги викам да оправят "нещото си", а не да пием :)
ESPACE - майстор
Когато е гаранционно и повредено съвсем резонно е да се смени целия модул или част. Тук ремонт на повреденото не стои на дневен ред. Съвсем друг е въпроса че аз лично се съмнявам, че има изобщо нещо повредено във вашия случай.
LazarGanev - "Велик майстор"
пет окт 25, 2019 6:37 pmESPACE написа:
Когато е гаранционно и повредено съвсем резонно е да се смени целия модул или част. Тук ремонт на повреденото не стои на дневен ред. Съвсем друг е въпроса че аз лично се съмнявам, че има изобщо нещо повредено във вашия случай.
+1
Сложиха ли прозрачния маркуч за обезвъздушаване на топлообменника? Без да обезвъздушат могат да си сменят помпи до безкрай :wink:
DJ_DOGGY - помощник
Да завършим "драмата".

Дойдоха с нова помпа, извадиха старата врътнаха я на ръка и казаха "заяла е". Пораздвижиха я и я сложиха обратно. Всичко работи .
Направиха и това с прозрачния маркуч.

Всичко работи в момента.

Извод: Ако спирате котела в края на пролетта, то пускайте го профилактично в месеца поне един два пъти, за да не ви заклинват помпите.

Тема "Котелът не иска да работи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: