• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пет ное 01, 2019 10:57 amВалтер Желязков написа:
Настрои си автоматичния режим и няма да влиза в стенбай. Чакам emil ivanov да се включи, имаше същите проблеми, но сега е добре. Друго решение е донбас за предходните сезони, антрацита за студа.
Какво точно да настроя за да не влиза в дежурен режим ? При достигане на зададената температура на датчика за стайна температура или превишаване на зададената температура на котела то котела минава в дежурен режим . За да не достига заданието си или трябва да му задам температура , която не може да достигне или да намаля количеството подавано гориво за да не може действително да достигне зададената температура на водата в котела . Имам монтирани три такива котела . За единия в къщи е сранвително лесно изпълнима задачата . Имам термостатни вентили на радиаторите и като им задам температура по-ниска от температурата стайния датчик то котела не достига зададената стайна температура . В същото време в банята имам бойлер и подово отоплетие , които работят за сега постоянно и консумират определена топлинна мощност и ако котела превиши заданието си по температура на водата не след дълго тая температура спада и котела излиза от дежурен режим .
Проблем ми е другия котел , който работи основно с подово отопление , без термостатни вентили . Зградата е добре топлоизолирана и температурата вътре става твърде високоа , ако не иключи стайния датчик .
Валтер Желязков - специалист
За плавната и постоянна работа на котела, трябва да осигурите постоянно приемане на топлина от консуматорите и топло връщане, малка делта между вход и изход.
Възникват много въпроси?
При достигне зададената стайна температура спира помпата ли?
fbr - майстор
пет ное 01, 2019 10:09 amjordan64e написа:
Тая нощ пак е изгаснал котела и това при • PAUSE TIME (продължителност на прекъсване) - 10мин . Сега му зададох 5мин .
Това не трябва да го намаляваш според мен, а трябва да го увеличиш. Примерно 1 час котела да е в пауза. В какви граници може да променяш този параметър.
шоп - майстор
пет ное 01, 2019 6:29 pmfbr написа:
Това не трябва да го намаляваш според мен, а трябва да го увеличиш. Примерно 1 час котела да е в пауза.
А после какво ще запали горелката?

По темата за антрацита: опитайте да мешате антрацит с нискокалорични въглища. Да кажем евтин пернишки отсевки.
При мен миналата година с такава смес и най-евтиния контролер Титан нямаше проблеми.
Emil Inanov - специалист
И така.... извинявам се за късният отговор,но.....
И аз минах по пътя на колегата - а именно гасене на горелката, поради липса на настройки в STANDBY режима.
Тази година си купих 4 тона антрацитни въглища от топливо и от 1.10.2019 ( да от 30 дни ) съм запалил котела и гори въпреки, че времето през този месец беше изключително топло.
Именно в началото и на мен котела ми гаснеше т.к. антрацитните въглища явно си искат своето.
Благодарение на колегата Валтер Желязков започнахме да променяне параметрите в STANDBY режима и след 7-8 то гасене ,най-накрая намерих правилната настройка за мен и моят котел ( Виадрус 6 секционен) така,че да си поддържа жар в продължение на 8-9 часа. В топлите дни котела гореше в режим на часови зони ( или от 5ч. сутрин до 7ч. и от следобед от 16ч.-22ч. ).
От седмица гори нон стоп ( режим по външна температура - аз съм задал да подава в системата 35 градуса и навсякъде в къщи е 23.5).
П.С. Незнам дали знаете .но запалването накотела с антрацитни въглища ми трябват минимум 15 минути с газовата горелка , за да се разгорят - ако бяха Донбаски още на 2-3 минута са готови.
Ето това ми е настройката на STANDBY режима
Прикачен файл:
IMG_20191101_200110.jpg
gazgenerator - специалист
Здравейте и от мен!
Аз също нямам проблем с изгасване на антрацита.
Котела гори от 10 дни,като е настроен да подържа вътрешна температура 22г ,без да изключва помпата .Смесителя върши останалото,като понякога в по топли дни подава 25г към радиаторите и котела влиза в режим поддържане за час два може и повече. Настройките в режим поддържане са ми тези
https://photos.app.goo.gl/Ydjwp1HbgZiV3kUz5 Сега нямам възможност да заснема контролера и затова от приложението е снимката
пет ное 01, 2019 1:21 pmВалтер Желязков написа:
За плавната и постоянна работа на котела, трябва да осигурите постоянно приемане на топлина от консуматорите и топло връщане, малка делта между вход и изход.
Възникват много въпроси?
При достигне зададената стайна температура спира помпата ли?
Да спира помпата и котела преминава в дежурен режим . Смятям да намаля още темпепатурата на водата в котела заради подовото отопление и така трудно да достига зададената стайна температура , да не изключва помпата и котела да преминава за кратко време в дежурен режим докато помпата охлади водата под зададената стойност . Не включвам помпата постоянно да работи за да не става прекалено горещо . Ще пробвам да му задам 40 градуса .
съб ное 02, 2019 9:38 amgazgenerator написа:
Здравейте и от мен!
Аз също нямам проблем с изгасване на антрацита.
Котела гори от 10 дни,като е настроен да подържа вътрешна температура 22г ,без да изключва помпата .Смесителя върши останалото,като понякога в по топли дни подава 25г към радиаторите и котела влиза в режим поддържане за час два може и повече. Настройките в режим поддържане са ми тези
https://photos.app.goo.gl/Ydjwp1HbgZiV3kUz5 Сега нямам възможност да заснема контролера и затова от приложението е снимката
Софтуерната версия на контролера ми е по-стара и времето за продухване може да се наглася само до 30 сек. , а последната опция в стенбай менюто STENDBY EXIT липсва изобщо .
П.П.: Май ще трябва да актуализам софтуера . Коя версия да кача ?
Валтер Желязков - специалист
Не ти препоръчвам намаляване на температурата на котела, ще почнат сажди и конденз. Вземи си един четирипътен вентил и си реши всички проблеми. Контролираш /понижаваш, повишаваш/ температурата на подовото спрямо външната без спиране на помпата, имаш си 60 градуса на котела и си свиркаш. Ще може да ползваш и доста от екстрите на контролера, а и комфорта ще е друг.
gazgenerator - специалист

Код: Избери всички

Не включвам помпата постоянно да работи за да не става прекалено горещо . Ще пробвам да му задам 40 градуса
Не знам как ти е изградена системата,но ако си с подово отопление,трябва да имаш поне трипътен смесител,две помпи,хидравличен изравнител. Иначе контролера може да ги командва тия неща. Според мен не може да подаваш 50/60г към подовото,има много писано по тая тема във форума :?
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 61

Тема "Контролер SKZP-02 настройка и съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: