пет ное 01, 2019 10:57 amВалтер Желязков написа: Настрои си автоматичния режим и няма да влиза в стенбай. Чакам emil ivanov да се включи, имаше същите проблеми, но сега е добре. Друго решение е донбас за предходните сезони, антрацита за студа.Какво точно да настроя за да не влиза в дежурен режим ? При достигане на зададената температура на датчика за стайна температура или превишаване на зададената температура на котела то котела минава в дежурен режим . За да не достига заданието си или трябва да му задам температура , която не може да достигне или да намаля количеството подавано гориво за да не може действително да достигне зададената температура на водата в котела . Имам монтирани три такива котела . За единия в къщи е сранвително лесно изпълнима задачата . Имам термостатни вентили на радиаторите и като им задам температура по-ниска от температурата стайния датчик то котела не достига зададената стайна температура . В същото време в банята имам бойлер и подово отоплетие , които работят за сега постоянно и консумират определена топлинна мощност и ако котела превиши заданието си по температура на водата не след дълго тая температура спада и котела излиза от дежурен режим .
Проблем ми е другия котел , който работи основно с подово отопление , без термостатни вентили . Зградата е добре топлоизолирана и температурата вътре става твърде високоа , ако не иключи стайния датчик .