Здравейте колеги.Имам бибойл,но я няма жицата с датчика.Мога ли все пак да го ползвам.Искам само информация от него,дали гори,градуси,и така.??
Пс.имам аурига 25 ако има значение.

чет окт 31, 2019 9:03 ammgdvn2 написа: Здравейте!И при мен нещо просвирва, сигурно е тоя вентилатор ;) Също АЛБА 18 на 3 години
От известно врене се чува бучене от вентилатора за димни газове.
Бученето започва 15 мин. след като е запалила камината, и спира след около 30 мин. работа.
Въпроса ми е трябва ли да се сменя вентилатора, или подлежи на ремонт?
Някой знае ли, моторчето на лагери ли е или на втулки?
Може ли да се смазва?
Камината е АЛБА 18. Ползвам я за 3-та година.
чет окт 31, 2019 6:52 pmТрифон П.Трифонов написа:Да така е, описанието на грешката е за аварийния превключвател, но тази грешка може да излиза и при други обстоятелства, а и питането ми е за тест на пресостата и други възможни причини....чет окт 31, 2019 6:32 pmninorion написа: ЗдравейтеМене не ме касае, ама не е трудно, та открих, че 108 е "гешка в аварийния изключвател".
Няма ли да се научи народа, че нищо не се оправя с изтриването на изведена информация, която сочи, че има проблем?
чет окт 31, 2019 7:25 pmТрифон П.Трифонов написа:Принципно т.нар. от Вас сопване е предизвикано от ненужния Ви коментар за "не-научения народ" и непрякото вменяване, че не е потърсена информация за същността на грешката. Между другото не винаги известието за грешка означава, че такава обезателно има.чет окт 31, 2019 7:09 pmninorion написа: Все пак благодаря за мнението.А, няма нищо, само дето и да ми се сопваш, камината ти не работи.
Та, ко стана с въпросния изключвател, дето реагира при авария? Намери ли го, провери ли го?
чет окт 31, 2019 6:32 pmninorion написа: ЗдравейтеТова не беше ли вратата? Може да не се затваря добре или някъде явно има датчик
Имам камина Алба 15kW от вече 4 години и предстои да я ползвам пета зима подред (живот и здраве), но се яви проблем, който трябва да реша и ще се радвам за някой друг съвет. Последните дни, по скоро вечер я пусках, за да тествам дали всичко си работи нормално. 4-5 пъти работеше както си трябва, напаснах настройките където беше необходимо и всичко беше тип-топ до вчера - светна ключа в червено с грешка Е108. Изтрих грешката, изключих от контакта и пробвах пак. Уви, същата грешка пак се появи. Камината се включва, обаче шнека не се чува да завърта. Запалката изключвам като възможна причина, защото я сменях миналата година, а и при изгоряла такава светва лампата за липса на пелети. Остава да тествам пресостата дали не е изгорял и се надявам за насоки в тази връзка. Освен това има ли друга възможна причина за тази грешка и ако има как мога да диагостицирам?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: