ср ное 20, 2019 9:56 amШмайзера написа:Това е добре. Както писа Анди, пуснеш ли и другия етаж, много по често ще влиза в модулация, макар според мен, за тия квадрати 20 клвт. котел да ти е предостатъчен.
Написах че съм доволен за момента,не се оплаквам![]()
ср ное 20, 2019 8:38 amШмайзера написа: Разхода за момента в град София ми е 4-5човала на седмица,като съм написал поддържам 25-26градусаМоя разход за седмица е 6-7 чувала по 15кг последно поддържам 24-24.5C. Дървесни пелети, но работи по 13-15 часа всяко денонощие паля около 18:00 и гася другата сутрин около 9:00. Това на 140кв. на 2 етажа, без изолация и стара дограма. Далеч съм от мисълта, че разхода ми е перфектен и ли е някакво мерило за нисък разход, но си представи какво се случва ако го оставиш да работи твоя 15часа? Циклажа ще е голям, ако караш горелката на стандартни мах 40kw, мин 10kw.
Казвам ти го щот няколко години карах 25kw горелка с 35kw котел на същата система и квадратура, всичко със стандартни настройки за горелката, тоест избримчено на макс и не бях доволен. Затова и започнах да се интересувам кое как защо и има ли по-добър и правилен начин. И аз като всички останали се уча в движение.... проба - наблюдение - анализ - корекция на настройките.
По-големият котел не е кой знае къв проблем, има плюсове има и минуси. Ако бях на твое място щях да спъна горелката и то доста, защото в момента макс мощността е по-голяма от макса на котела (най-малкото), а минималната и мощност е доста над загубите и нуждите за отоплението на един 90кв етаж в това топло време, а и в по-студено.
Ти си знаеш, ако си доволен от към разход, карай си така и не го мисли