Най - вълнуващия въпрос зимно време.
EmoZ - специалист
abc написа:
Човекът му е отговорил "Иди изкарай едно висше за топлинен инжинер, пък тогава се върни и питай"

:-D
'топлинен инжинер' таквоз жувотно нема :-D , ама както и да е . .

Абе не бе, на разположение съм, щом е решил да се заФаща с таз работа, 'ше го сметнем к'вот му требва на човека :) . Само дето напоследък взе да се профанизира 'сичкото, нема мисъл, нема грам познания. Ей т'ва не ми харесва. Само некакви 'експертни' тъпни витаят и толкоз.

п.п. Оня ден говорихме с брат ми за разни самородни таланти, и малкия ми вика, абе брат ми как да бачкаме читаво бе, идва байчото гледа помещението и казва еди колко си глидера, и грешката му е 200-300 W (1-2-3 глидера и то 'отгоре'), а ти братче 'ше се въртиш един-половин ден да смяташ - и за к'во, отделно поради пълната профанизация, ако ги зашплентиш директно с един 'експертен' отговор ти 'фащат дикиш отма, а като почнеш да им смяташ си викат - ей тоя не става за нищо, щом сега 'ше ми смята значи нищо не знае - не е практик - слаба работа.
Замислих се и аз на таз тема . . . аз па к'во се разписах, а уж отопление щехме да смятаме.
EmoZ - специалист
takezo написа:
С руския ще се справиш предполагам : :wink:

в комнате с одной наружной стеной и одним окном одного киловатта (1 кВт) тепловой мощности радиатора достаточно для отопления 10 кв.м. жилой площади;

если в комнате две наружные стены и одно окно, то для отопления 10 кв.м. требуется 1,2 кВт тепловой мощности;

если в комнате две наружных стены и два окна, для отопления 10 кв.м. требуется 1,3 кВт тепловой мощности.

Даешь каждому квадратному метру 100 ватт тепловой мощности!

Существуют точные расчеты необходимой мощности радиаторов, которыми руководствуются специалисты, но для грубой оценки и предложенного простого метода достаточно. При этом методе расчета радиаторы могут оказаться чуть большей мощности, чем необходимо, но зато возрастет качество отопительной системы (возможна более точная настройка и низкотемпературный режим отопления).

Ей за т'ва говорих: стая с една външна стена и един прозорец - еди колко си!

Сега веднага възникват няколко незначителни въпроса :-D :
1. в коя точка на света се намира стаята (оттук и външната изчислителна температура, ясно е, че у Сочи и у Кнежа тея работи са различни - нали, посока и скорост на вятъра);
2. на кой етаж е разположена стаята;
3. ориентация на стаята спрямо небесните посоки;
4. каква е температурата, която ще се поддържа в стаята (предназначение на стаята);
5. от какви материали е направена стената и каква е дебелината на слоевете им (тули, киреч, каква зидария, бетоний има ли, ала бала);
6. колко е голем прозореца, и какъв е точно той (дървен еднокатен, двукатен, слепен, ПВЦ, АЛ какъв?!?!?)
7. граничи ли стаята с неотоплявани помещения с пода, тавана или некоя друга стена;
8. . . . . стига толкова . . .

Нема универсална рецепта за отопление, това е истината.

Две абсолютно еднакви къщи на 5 метра една от друга само различно ориентирани спрямо небесните посоки имат различни отоплителни инсталации. Два апартамента в един вход с еднакво разположение и ориентация (един над друг) имат различен отоплителен товар поради различната височина (и различните възможности на съседите да се отопляват, разбира се).

Успех.
Последна промяна от EmoZ на пет ное 14, 2008 2:41 pm, променено общо 1 път.
abc - напреднал
Няма значение, но така му беше отговорил, че на човека освен да отиде да се гръмне нищо друго не му оставаше

А за профанизацията - съгласен с две ръце. :-D
Takezo Sensey - модератор
EmoZ...няма да пиша повече , ....

...точката на света е Москва там е мно'о топло и ...., 38 вата на кубик , при средна изолация ...малко са а ? ...кажи ти колко де , че ми стана интересно :?

..вятър Юг - Югоизток , стените са от кал и слама ....

..дебелина на стените има-нЕма 4-5 см. ...

..стаята е на 14 ет. ...

..желаната температура в стаята е поне + 5 градуса (да не му замръзват компотите на Автора)...

...прозореца е ...нЕма прозорец , че е много тънка стената - да не се срути ...с едно зебло от чОвал са 'ората...

...не граничи с отопляеми помещения - е така си виси У въздухО ....

Оспамихме темата на човека , ама Вие решихте да спорим , но аз не искам .....лекинко ще Ви следя с "компетентни" мнения . :wink:

Аре ся МИР... :-D
EmoZ - специалист
takezo написа:
Айде ся па и ти :) . Веднага го меташ човека у готовуто по червения площад, той иска да се учи да смята - поне така е написал, та му съ зрадвАх!

Успех.
Time2Burn - специалист
Не искам да споря, но това че някакъв човечец се е взривил, не означава че на всеки трябва да се случи. Аз препоръчвам затворената система. Достатъчно е да има един баланс вентил на 2.5 бара в началото на подаващата тръба... няма как да гръмне, или поне не от налягане!
Time2Burn, в упътването (книжките , гаранционните карти ) на повечето родни марки камини пише :

"...предназначени за ОТВОРЕН тип система ...."

"...максимално допустимо налягане на водната риза 1.5 атм. - тествани на 3 атм....."

:?
romanpm - майстор
takezo браво

...точката на света е Москва там е мно'о топло и ...., 38 вата на кубик ...
:talk: :rollsmile: :lol:
romanpm написа:
takezo браво

...точката на света е Москва там е мно'о топло и ...., 38 вата на кубик ...
:talk: :rollsmile: :lol:

Ми ... :roll: , УЕкинко се дразня...поне да се пишат ня'кви смислени мнения,факти ...но то всичко стана спам :wink:
pipbel - майстор
Съпруг и съпруга починаха от задушаване през изминалата нощ в Перник, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов.
За инцидента е информирал съсед около 21 ч.
При пристигането си полицаите намерили мъртви в една от стаите в жилище на ул. "Средна гора" Йорданка К. (на 51 г.) и Владимир А. (60 г.).В съседната стая в безпомощно състояние е намерен и 16-годишният им син.Момчето веднага е закарано в болница и животът му вече е вън от опасност, уточни Алексов.
Единственото, което е спасило младежа, е леко открехнатият прозорец в стаята му.
Най-вероятната причина за смъртта на родителите е задушаване от парно - тип "камина".
Получило се е непълно горене и се е отделил въглероден окис, който довел до трагедията, коментират специалисти. Предстои аутопсия. Започнато е досъдебно производство по случая.
Ето още 1 доказателство ПРОТИВ камините с водни ризи.

Тема "Проектиране на парна инсталация чрез камина с водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: