Най - вълнуващия въпрос зимно време.
asinka - специалист
Да приемем, че гледам сериозно на идеята.
Диос, виж следните сайтове:
http://www.911.bg/a2/offers.asp?p=3159895&parent=7483 -обикновено подово
http://www.totaltherm.com/?go=products& ... egoryId=24
лъчисто подово (сигурна съм, че животинката ще настръхне от удовоствие )

или това : http://bg.danfoss.com/xxTypex/200866_MN ... IT239.html

Избор голям...
Когато слагахме у нас преди 6 години направихме и изолация под жичките от алуминиево фолио, после замазка, накрая теракот.Не забравяй теракота-доста хигиенично е за кучета.
Ако ти трябва помощ и за поставянето на системата-сигурна съм, че тук ще намериш и материали и професионална помощ и съвети.
Желая ти успех!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ти се уля просто. Кефиш.
Значи, това кученце си стои или до полата или в ръцете на мадамата. Не у някаква си вънкашна кучешка колибка.
А относно подовото - писано е доволно много как аджеба се прави.
Дай снимка на животинките, моля, че изгаряме от любопитство.
dios - напреднал
Значи имам понятие как става монтажът интересува ме след като повечето кабели са с доста голяма дължина а площа е около 6 квадрата ,дали ще мога да вкарам кабелът и в стената .Също дали терморегулаторът може да се монтира на по голямо растояние от нагревателите.Тъй като частите които ще се отопляват тоест 6 те квадратни метра са част от обща площ от 100 квадрата няма ли да има загуби и как да се справя с това ,отопляваните правоъгълници ще са по три в ред и мисля че загубите ще са доста голями.Това ме интересува,но изглежда съм сбъркал форумът тука сигурно е сайт на,,По-По-Най,,Та ако някой има желание да ме посъветва дали ще се получи точно благодаря.Трябва ми само информация,защото майсторците ,,всичко знам е сеа ше ти кажем как ще стане,,станаха много.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
dios написа:
...интересува ме след като повечето кабели са с доста голяма дължина а площа е около 6 квадрата ,дали ще мога да вкарам кабелът и в стената .Също дали терморегулаторът може да се монтира на по голямо растояние от нагревателите.Тъй като частите които ще се отопляват тоест 6 те квадратни метра са част от обща площ от 100 квадрата няма ли да има загуби и как да се справя с това ,отопляваните правоъгълници ще са по три в ред и мисля че загубите ще са доста голями...
Нищо не каза за аватарката ми! Уубидени сме!
Регулаторът можеш да си го монтираш навсякъде, разбира се, ако съобразиш температурата. Кабелът може да е навсякъде, разбира се, ако спазваш инструкциите за монтаж. Загубите зависят от много неща, дай подробности. Това за правоъгълниците не го разбрах. Пълният член се слага, когато членуващияТ е десйтащото лице (подлог).
dios - напреднал
Благодаря ти за отзивчивоста но за съжаление не смятам че си в списъка на знаещите.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
dios написа:
Благодаря ти за отзивчивоста но за съжаление не смятам че си в списъка на знаещите.
Въх!
2v6 - майстор
dios написа:
Значи питането ми е следното,ще правя къща на кучето от тухли изолация и т.н.Става дума за отоплението искам да сложа подово но досега не съм правил такова та няма да ми дойде в повече опитът на някой.Площа е 2х3 метра бетонна плоча стените от тухли имам идея да пусна резервно в стените.Ако може някой да да даде идея за подовото,марка някакви особености при монтажа ще черпя
Първо има два начина за подово - със жици и с тръби.
Ако е само 1 брой подово с 6 кв.м площ значи е най-добре със жица.
Има нагревателни кабели за размразяване на улуци, същите се използват и за подово (примерно DEVI). Изработват се всякакви дължини, на теб ще ти трябва около 30 метра.

Подовото отопление представлява замаска 5-6 см, под която има изолация (4-5 см). Ако под изолацията е студено е необходима по-дебела изолация (>10 см) за да се намали предаването на топлина надолу, което в този случай си е чиста загуба!
dios - напреднал
Е накрая попаднах на правилния човек.Разгледах тези на DEVI и мисля че ще станат интересува ме какъв вид изолация трябва да сложа под нагревателите, и още едно питане терморегулаторът какъв е по добре да ползвам и на какво растояние от датчика може да бъде поставен.Необходимо ли е да слагам резервен кабел или този на DEVI е достатъчно сигурен.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Отново "ГОСПОДИ!!!".
Що не ползва търсачката на форума? Писано е за електрическо подово, водно подово, терморегулатори, DEVI...., а ние тук съчувстваме на китайче в Аляска...еееех!
dios - напреднал
Ясно в тоя форум си пишеме само едни и същи и си четкаме самочувствието а ти батка дет се изживяваш като черешката на тортата ,само да те питам ти на компа ли спиш бе,или само тук се чувстваш велик,но много мъка има по тоя свят господиииииии.......А аз мислех че форумът е точно мястото на което можеш да получиш информация от човек който има опита,а не да чета преписани указания кое,как ,и колко от хора които преди 5 минути са ги свалили от интернет.Благодарско на 2V6 за отношението,може би защото и аз съм на V6 но това вече е друга тема и черешката пак ще ръсне некой бисер.

Тема "Малко по интересен въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: