• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gorgidanchev - специалист
Моята е такава 210на100на80 сантиметра с 5 камери.Пушека обикаля но хоризонтално.Тая година вградих и малка риза.Сега топля още една стая и бойлера.Забравих да спомена че е между две стаи.Страхотна икономия на дърва.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Моята е такава 210на100на80 сантиметра с 5 камери.Пушека обикаля но хоризонтално.Тая година вградих и малка риза.Сега топля още една стая и бойлера.Забравих да спомена че е между две стаи.Страхотна икономия на дърва.
Давай всичко най-най-подробно! :) Снимки и скици и ....всичко!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ronik, разбрах какво всъщност питаш. Не е проблем външно печката да не е с кахлените тухли. Просто и задължително трябва да е иззидана с огнеупорни тухли. Те са с акумулиращ ефект. Лепилото да е шамот. Всъщност шамотът е глината от която правят тези тухли. И всъщност не се лепи зидарията, а наредените тухли отвътре се подмазват с това.
Отвън моята мисля да я направя с теракотени плочки. Пак с шамот лепени.
emil_v r - майстор
Избихте рибата с тия печки , стр. ви завиждам.
Те дават от всички от. уреди най долния спектър на инфрачервените .
Демек най - дълга вълна с мах. проникваща способност , инфрачерв. медицински ламби - са нищо .
излъчването минава през мускулите и нагрява стави и кости директно , бе завиждам ви.
Снимал съм две такива печки в резиденцията на Сакса , от едно вр. ако искате да ви търся снимките .
Само външни снимки по дизайна (страхотен ) .
ronik - специалист
Да n_a, огнеупорни или нещо, което да акумулира. Но смятам да ги сложа извън печката, на въздушната риза около нея и тези лабиринти да са извън горивната камера. Тя пък ще е възможно по-тънка, за да отдава по-бързо и лесно топлината. Ще има и водна риза. Проблема за мен е през комина да бяга колкото се може по-малко топлина. Мился, че доста киловати си излитат оттам и се питам( и вас питам де :) ), какъв ли е начинът да се използва максимално от тази топлина. Моето няма да е точно печка, защото ще го слагам в избата и най-отвън ще го изолирам, за да не я топля. :) Накратко идеята ми е отоплението да се извършва по 3 начина - с въздуховоди към някои стаи, с водна инсталация за радиатори плюс бойлер и система за използване на топлината от комина . Гледам, че gorgidanchev е направил нещо подобно и аз имам интерес за подробности и скица.
parvev - специалист
emil_v r написа:
Избихте рибата с тия печки , стр. ви завиждам.
Те дават от всички от. уреди най долния спектър на инфрачервените .
Демек най - дълга вълна с мах. проникваща способност , инфрачерв. медицински ламби - са нищо .
излъчването минава през мускулите и нагрява стави и кости директно , бе завиждам ви.
Снимал съм две такива печки в резиденцията на Сакса , от едно вр. ако искате да ви търся снимките .
Само външни снимки по дизайна (страхотен ) .
n_a написа:
такива статийки каква работа ти вършат?

като поставих темата писах какво търся,форума е направи сам а.не философски.като гледам аватарите ВИ майстор апишета за вълни и тем подобни .Ровил съм се из нета затова (n_a)качих линка никаква работа не ми върши .Медицински не съм запознат пишете конкретно.
Невероятно но факт:http://curious.actualno.com/news_174860.html
EmoZ - специалист
в случай, че някой не се е усетил, думата в червено (печка) е линк към печките на Кузнецов, пълно е със схеми

Аз отдавана бях фърлил оченце на тез печки.

Ето един линк на тез дет' 'ше си правят такваз печка, има всякакви конструкции. Един приятел си направи и е страшно доволен, разправя че се бил отоплявал фантастично, като единствен недостатък сподели, че са непригодни за вила, която се посещава рядко и за кратко време.

Успех.

п.п. А да, сетих се още какво ми каза, зида се прави с плътни тухли (може и от червените), не решетъчни (решетъчните се пукат), а плътни от тези дето не са издълбани за разтвора.
Последна промяна от EmoZ на ср дек 24, 2008 12:51 am, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Еми да, всичката ми теория е от гугъл/изображения/печь. Руснаците имат всичко, само човек да знае мънинко езика, за ориентир.
Ако не са акумулиращи тухлите, се губи доста от ефекта. Все още подарят или продават за без пари акумулиращи печки хората. Вече имам 3...
В ютюб гледах филмче как се ремонтира подобна печка. За целта я разглобиха и сглобиха наново, та оттам знам кое-как. Логично си беше. Инак съм събаряла такава, но тя вътрешно беше разрушена и само видях какво има, не как.
Аз сам съм си правил две и съм доволен.
Трябват около 300тухли единички огнеопорни.Е и други плоски за преградите на всяка камера също огнеопорни.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

Тема "кахлени печки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: