• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
montoya - майстор
Няма правилно навити кълчища, които да текат! Дори и да пуснат 1 - 2 капки се раздуват и закисва теча. От боята отгоре няма абсолютно никаква файда.
Time2Burn - специалист
Една камилска плюнка да се вмъкнат в резбата и са готови батка. Нещо гнило с тея калчища, барт ми. Аз работя единствено с калчища, отгоре навивам 2 оборота тънък тефлон за цвят и естетика.
filmatoplo - майстор
направи си каша ,като настържеш сапун на ренде или с ножче сложи му малко вода да стане като каша приличаща на маргарин , навиваш калчищата на резбата на сухо и после намазваш с сапуна - резбата се навива лесно без да изплюва калчището .От 1990 се занимавам с отоплителни и слънчеви системи - работи безотказно , тогава бях на 20 години каза ми го майстор на 60 :)
ivo.gran4arov - помощник
А течния тефлон е създаден за трудност на майсторите,него не го ползвай,щото си трябва опит.Мажеш и навиваш,трудно е,както казах.
filmatoplo - майстор
И с течен тефлон става и с едно лепило на Локтайд става дори без калчища , но резбите трябва да са добре почистени от - масло,вода и други нечистотии - също така след лепене се чака известно време . Тези изисквания на 95 % не могат да се спазят - затова си карам калчища-сапун и готово - дори и слабо да тече вода завиваш и си окей :)
  • 1
  • 2

Тема "малко помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: