Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zheleff - специалист
Прави сте че проблемите са след като допълня с нови въглища, но сега ще пробвам съветите. Бъдете здрави и щастливи.
filmatoplo - майстор
На Рачо идеята е добра.
ra4o - специалист
При мен работи. Аз съм с Виадрус У22. Вече се примирих с факта, че немога с едно зареждане да изкарвам цял ден. При тези котли не става. Миналата зима правехме по две зареждания - пълниш здраво, палиш, чакаш да свърши, чистиш и пак пълниш здраво и палиш, но така много въглища отиват.
Затова този сезон сме на тактика с допълване - слагам 3 - 4 лопати, отгоре малко дърва, паля, след един час, пак малко дърва и две лопати въглища и така през час при котела. Разхода е по-малък.
ronik - специалист
Кузбаски ли? Значи и на мен са пробутали такива, вместо Донбаски. Много камънаци и недоизгорели трошляци. :x
yakinceto - специалист
През час ,през час то трявба да си сложа и едно легло долу до котела :-D , но съм чувал за котли които сами си подават въглищата при настройка на съответните градуси , но май става въпрос за около 2000 лв. пара :?
ronik - специалист
Как ги слагате тия въглища в котела, направо в горивната камера ли ? Какво горене се получава - горно, долно или отвсякъде?
teoto - специалист
Аз разпалвам с дърва, докато се получи хубава жар. След това една кофа въглища-пуши около 30 мин. и е само на жар. Проблем са само въглищата (колко време ще изкарат)
teoto - специалист
A по какво ги познаваш. Аз уж купих Домбаски, но не са като миналата година, явно са друг боклук
filmatoplo - майстор
Аз лично по Руския чувал най лесно , но сравнени с нашенски трошляк и брикети се отличават . Няма от къде да се намери малко кокс да се меши за подсилка .

Тема "Защо въглищата в котела не изгарят?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: