• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Time2Burn - специалист
Имам бойлер, ама то с тея 50 градуса в системата, по - скоро изстудявам бойлера от колкото да го топля...
Takezo Sensey - модератор
Има подобна тема:

Аз съм камера на Прити 12+6 , 2 ет . отоплявам сва етажа по 55 квадвата - особенно доволен ...

10 кубика дърва , или ....тази година съм на лигнитни въглища предполагам наполовината - АФРИКААААААААААААА е :wink: 24-26 градуса

Разход в левчета на сезон :
дърва - 200 лв. (все още се намират евтини)
въглища (няма идея) не повече от 300 лв. или 4 тона
Пак казвам на сезон . :wink:

Тааа за мене по голяма "далавера " от това няма.
filmatoplo - майстор
Водоисточника за термопомпата какъв е , сондаж или закопана серпентина.
Time2Burn - специалист
Аз искам да стигна до някакъв 30 - 35 киловатов котел, на въглища, дето като му хвърля две кофи и да пуфти 20 часа на 80 градуса. Колко ли тона въглища ще са ми необходими, искам да стопля 150 квадрата, на 3 етажа. Има ли такъв котел, колко струва и коя фирма го произвежда, мисля да го слкожа на първия етаж и да избегна циркулационната помпа и рисковете от спиране на ток и т.н. Давайте идеи, има ли просветени?
lz1wvm - специалист
Въпроса може би не е конкретезиран.С 35 киловата котел 150 кв. може спокойно да се отопляват но зареждането на 20 часа е трудно постижимо.Аз слагам около 1 лопатка на 3-5 часа и се поддържа по добро горене(няма как трябва да има чанч-нали това е целта на занятието)
Поздрави
ronik - специалист
takezo написа:
Има подобна тема:

Аз съм камера на Прити 12+6 , 2 ет . отоплявам сва етажа по 55 квадвата - особенно доволен ...

10 кубика дърва , или ....тази година съм на лигнитни въглища предполагам наполовината - АФРИКААААААААААААА е :wink: 24-26 градуса

Разход в левчета на сезон :
дърва - 200 лв. (все още се намират евтини)
въглища (няма идея) не повече от 300 лв. или 4 тона
Пак казвам на сезон
. :wink:

Тааа за мене по голяма "далавера " от това няма.
Ти бъзикаш ли се ве? 75 лева тона? :shock:
Бъзикам се да ...

Цената е 59.60 за тон лигнитни (дървени ) въглища

И да продължа с бъзика :
- за 560-600 лв . "гепих" 6 250 кг. ...или малко над 6 тона :wink:
filmatoplo - майстор
За Тиме 2 (лилавия хипопотам), котел Мактек или щом искаш Дакон - двата котела са стоманени със добри топлообменници с тръби и ески и усвояват топлината максимално преди да отиде в комина. :mod:
Time2Burn - специалист
filmatoplo написа:
За Тиме 2 (лилавия хипопотам), котел Мактек или щом искаш Дакон - двата котела са стоманени със добри топлообменници с тръби и ески и усвояват топлината максимално преди да отиде в комина. :mod:
А колко пари трябва да си приготвя за един сезон за въглища, да речем че кубик дърва за подпалване си имам. И надявам се не е истина един тон да е 60 лева. На карулката на гпрубляне има табела "въглища - 160 лв" ама чух че не били хубави. Хубавите въглища били по близо 300 лева, истина ли е? И колко ли разход ще даде един котел малко над 30 киловата, за отопление на тухлена къща, на 3 етажа с общо отопляема част към 150 квадрата... Имам пвц дограма.
При 12 часова работа , което едва ли ще е така . В зависимост от калоричноста на въглищата ....над 1.2 тона на месец . или не по малко от 6-7 тона , качествени въглища . :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Кое е най - подходящото отопление в наши дни?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: