Най - вълнуващия въпрос зимно време.
asinka - специалист
velsi, моля те кажи ми защо.
LazarGanev - "Велик майстор"
asinka написа:
Защото е Самсунг!
katn - специалист
през м. август 2007г брат ми си купи ''samsung''- инвертор-18000 BTU-(не мога да кажа модела). на 18.12.2008г. му свалиха външното тяло заради СПУКАНА ТРЪБИЧКА-ИЗТЕКЪЛ МУ ФРЕОНА!!!!! ЕГАТИ ''SAMSUNG''-А!!!!!!!!!!!!!!!!
velsi - Почетен майстор
asinka написа:
Защото не умеят да правят такива неща. От Самсунг само телевизор, монитор.. е такива.
tinalex - специалист
Аз в хола съм с Фуджицу-12ка,в кухнята с Фуджицу-9ка.Сложих ги по-миналото лято.Много съм доволен.Спя в хола,но климатика не ми шуми.Препоръчвам ги на всеки като модел и цена.
vidrata - специален-специалист
velsi написа:
От Самсунг само телевизор, монитор.. е такива.
Аз пък си мисля че и това не могат да правят.Отидох скоро да нося телевизора на шурето на сервиз и ................о чудо вътре повечето ЛСД-та бяха Самсунг.Кръсника си взе монитор от същата марка и той даде фира.
galin.com - специалист
velsi написа:
Защото не умеят да правят такива неща. От Самсунг само телевизор, монитор.. е такива.
И аз съм на това мнение. От самсунг не купувам нищо, което има движещи се части. Всичко, което се врътка при тях не струва - хардове, перални, хладилници, климатици НЕ мерси. Монитори, памети и телевизори ДА. За фото също не стават. С телефоните са 50 на 50.
Моя съвет е такъв Нещо щом в самсунга се върти - по-добре го захвърли (подмини).
asinka - специалист
Малии, утрепахте ми мерака :)
Отказвам се веднагически.
Но аз имам и добри впечатления от пералните им.
Моята е самсунг, и колкото пране и изпрала, тя си знае, за 9 години вече. Веднъж сме сменяли ремък и те това й е.
А е безшумна и много кадърна машинка.
Явно, или това, което са правили до преди 5-6 години, е било добре, знам ли.
sek.1 - специалист
Защо Самсунг да не могат да правят климатици? Колко други незнайни фирми правят климатици аз вече трета година се отоплявам\ охлаждам с два броя Осака и съм много доволен и като работа на машините и като разход на ел енергия пък се сглобяват от готови елементи (вероятно на Митсубиши защото и външните и вътрешните тела са абсолютно копие) някъде във Варна климатиците си отговарят на зададените параметри работа при -20 градуса не са ми изключвали и в най голямите студове .
EDI - майстор
САМСУНГ правеха свестни конвенционални машини до преди 3-4 години.След това и конвенционалните и особено инверторите са с много скапана електроника, капризна е на всякакви падове на напрежение и други консуматори в същия контакт.Освен това конструкцията и вложените елементи са на ниско равнище.Това са нискобюджетни климатици, без никакви особени качества и обикновено вършат работа за охлаждане и отопление, но при положителни температури.Определено не са за предпочитане, не си заслужата парите.Ако целта е да се спестят пари, по-добре МИДЕА, но определени модели, не всички.
ОСАКА са търговска марка, която поръчва машини в китайски заводи или сглобява в България.За тях важи същото - до преди 2-3 години имаше много здрави машини, но към момента положението е същото - евтини части, слабо изпълнение.някои от моделите с марка ОСАКА са чисти ГРЕЕ /например първия им инвертор от модела SBP/, желязна машина.В последствие всеки модел е поризведен в различни заводи /AUX и други/, като качеството е различно, но определено пада.

Тема "Климатик за отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: