Най - вълнуващия въпрос зимно време.
extim69 - специалист
Въпросът ми беше
Вентилационна шапка за комин щте ми оправи ли проблема ,или трябва да правя по широк комин
А ако съединя двата отвора на комина,с общта розетка в средата...решения много но кое да избера
Чистя печката,не е там проблема
Може и да се махне ламарината над водния език,опасявам се че щте дърпа много дарва,може и дая намаля ,като размер
Незнам кое щте е наи ефикасно
filmatoplo - майстор
Нещо не разбирам , кое е воден език .
ekon1 - напреднал
При мен съединението на два комини отвора по 13см не реши проблема,пак се запушват тръбите
popovvv - специалист
Смятам, че тези лъскавите топки наречени шапки за комин са измислица и не вършат никаква работа за подобряване на тягата, но знае ли човек.Опитайте да увеличите височината както Ви предлагат с кюнец, но се съмнявам, че и това ще има ефект.Аз съм в блок и комина над мен е 12 м., ако не отворя клапата на димоотвода напълно при отваряне на вратате излиза дим.Както Ганев Ви е писал, вина за тов има водния език, който изнася много напред димните газове.От поста на Ekon1 виждаме, че и сдвояването на комина не помага, ясно става, че има конструкторско недомислие след като на всички камините пушат.
tinalex - специалист
Тези лъскави топки не са ли само да не връща при вятър?Все пак пробвай с кюнеца.Лесно е и според мен ще свърши работа.
extim69 - специалист
Слагал съм кюнец на комина отгоре ,сигорно заради това че нямаше изолация,се напълни със смола ,и стана 10кг.
Махнах го , беше ме страх да не запаля комина и къщтата ,въпросния 3 пъти ми се е палил
Маи решението щте е по широк 20на 20см.
Благодаря за съветите
Последна промяна от extim69 на ср яну 21, 2009 6:35 pm, променено общо 1 път.
BaiGrozdan - специалист
Моят съвет е, да се доизгради настоящият комин с тухли , а не удължаване с кюнец.Освен това от нов комин 20Х20 см. може и да има някакъв ефект, но ще е по-скоро отрицателен. В смисъл със сигурност ще ти качи разхода на дърва и въглища.Пък и както е казал колегата ekon1 сдвояването на двата комина не решава проблема.
Това е лично мое мнение ,независимо от това, че някои колеги във форума няма да са съгласни.
filmatoplo - майстор
Аз стигам до заключението,че конструктивно тези печки си пушат при отваряне на вратичката , моя комин е 15 метра и е 25на25 сантиметра светъл отвор .По спомен и като нова печката си пушеше и белосваме често кухнята.И друго съм забелязъл , като отворя вратата на терасата и влезе въздух печката работи по добре - недостига на въздух също допринася за пушене :)
extim69 - специалист
Двата отвора намиращи се в двата ъгъла при заварката на езика към задната стена на ризата.Бях ги забравил
Благодаря на всички които се отзоваха,специално на POPOVVV
filmatoplo - майстор
Моята също беше задръстена , с помоща на едно приспособление от дебела тел се опитах да я почистя.

Тема "камината ми пропушва като отворя да заредя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: