Най - вълнуващия въпрос зимно време.
annynik - помощник
Благодаря ви!
А Хелиос наистина ли са "Гръцки боклук са и това си е"? Пише и казват че са италиански? Произходът в случая няма значение, интересува ме само качеството а и ми казаха цена 16,80 - не видях по-ниска за този размер (35-40см).
montoya - майстор
Моите са италиянски Елеганс 60см. 195 вата на глидер. От магазина ми дадоха 10 години гаранция. Глобал мисля също са добри. Цената им е около 18лв. за глидер.
ra4o - специалист
Малко офф, но да отбележа, че при мен алуминиевите Хелиос Н 600, топлят по-малко от железните панелни Н 600, които са турски и са два вида щото ми дадоха един различен на едните пише FIX, а на другият EKORAD.
LazarGanev - "Велик майстор"
ra4o написа:
Малко офф, но да отбележа, че при мен алуминиевите Хелиос Н 600, топлят по-малко от железните панелни Н 600, които са турски и са два вида щото ми дадоха един различен на едните пише FIX, а на другият EKORAD.
Може при тебе да има и друга причина, но наистина панелните топлят добре и не са грозни и според мен повече си заслужават парите. При еднакви размери имат еднаква мощност, а са двойно по-евтини. А това, че не били вечни като алуминиевите - ами да сме живи и здрави да ги надживеем :) !
ra4o - специалист
Не, те също са толкова топли и парят, колкото тези в съседната стая, но като застанеш над паналният топлият въздух направо те задушава, а като застанеш над алуминиевия това не се усеща иначе пари целият.
Това имах в предвид.
Иначе не съм много сигурен дали алум. са вечни. Чувам, че протичат от нипелите и че ги яде някаква електрокорозия.
tinalex - специалист
Аз също си мисля,че панелните радиатори не са по-лоше от алуминиевите.Все пак няма да живеем 100 години.
montoya - майстор
Никой не казва, че панелните са по - лоши, но колегата в темата пита за алуминиевите.
ror - специалист
Да, алуминиевите са по-добри и вечни, НО не глидерните, а отлет цял радиатор. Глидерните имат железни фланци или втулки, така че си направете сметката. От топлотехническа гледна точка, панелните (качествени, проверете в Рувекс) радиатори не са по-лоши от глидерните, по-бавно изстиват. Добрите панелни, имат срок поне 10г. и то на половин цена.
hsam - напреднал
Да, алуминиевите са по-добри и вечни, НО не глидерните, а отлет цял радиатор.

Здравейте!Реших и аз да допълня и да попитам -Вие кога за последен път видяхте Ал.радиатор (примерно с 10 глидера) отлят нацяло ???

Иначе аз работя основно с Ellegance на IPS-Италия,LAWA -Полша(ако несе лъжа ) --->> Ellegance Н500 ,Н600 на цени между 16-17.50 лв./гл. а LAWA с около лев по-ниски ,като естествено варират (като всичко в България :lol: )

.... но като застанеш над паналният топлият въздух направо те задушава, а като застанеш над алуминиевия това не се усеща иначе пари целият.

Има една малка особеност на Ал.радиаторите -те не са така "отворени" ,както панелката т.е. техните отвори са насочени към предната част на рад. а не отгоре му (не,че не излъчва и отгоре де !) и това до голяма степен влияе на субективното усещане.

......Чувам, че протичат от нипелите и че ги яде някаква електрокорозия.

Е повярвайте -няма как (ако са сглобени и експлоатирани правилно ) да протечат!Относно корозията-има я навсякъде :)

.......Алуминиевите радиатори се поставят на база кубатура на отопляваното помещение .

А кои не се поставят на база кубатура ??? Вероятно тези ,които са ни подарени :)

С поздрави hsam!
ra4o - специалист
Относно топлият въздух. При Хелиоса отгоре излиза само 1 от каналите, а отпред останалите 3, но нито отпред от 3те броя, нито отгоре се осеща такава грейка.
Пиша това, защото имам и от двата вида в къщи. Преди бях с камина и имах два радиатора от ал. глидери Хелиос, в хола 15 ребра и в спалнята 14 ребра. След като си направих парното, понеже хола ми е много голям и вътре вече няма камина и кюнци, сложих и двата ал. радиатора в хола като на единият му добавих още 4 ребра и си е под прозореца, а другият е на дългата северна стена. За останалите помещения купих панелни, защото ме ограничаваха средствата, но не съжалявам въобще.

Тема "цени на алуминиеви радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: