Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Antonii - майстор
Отностно налягането в системата, вярно е че по-високо е по-добре ама чак 5bar май си е много.
2-3(4) както е писал колегата по-горе стигат.
filmatoplo - майстор
Няма да го излъже , мислиш ли че другаде датчика ще ти покаже по вярно -щом Висман го слагат там значи най малко е тествано . Пък и диференциалния термостат е затова да се регулира . Така е , налягането допустимо което дават на панела е до 6 бара . Има случаи на спукани от Сънсистемовите .
filmatoplo - майстор
romanpm написа:
filmatoplo написа:
Хоризонталните бойлери са алтернатива , като влезе студена вода в балона гали на по голяма площ топлата вода и топлообмена е по голям и водата се охлажда по бързо .
:2thumbs:
На същия случай с 2 хоризонтални бойлера по 500 литра с 10 панела захранват 16 бани обаче водата не стига .Как е по добре да овелича панели с 2 бр или да овеличавам литража , за двете заедно няма пари клиента . :?
gorgidanchev - специалист
filmatoplo Аз си мисля,че трябват още панелки... :? :? :?
gorgidanchev - специалист
Какви са панелите...бойлерите и т.н.Ти поне си специалист. :idea: :klatsch: \:D/ #-o
pac_ - специалист
За БГ ти трябва ътъл от около40-42градуса!Тези 50 са много!И 2,5м2 е за бойлер 120л.
romanpm - майстор
filmatoplo написа:
romanpm написа:
filmatoplo написа:
Хоризонталните бойлери са алтернатива , като влезе студена вода в балона гали на по голяма площ топлата вода и топлообмена е по голям и водата се охлажда по бързо .
:2thumbs:
На същия случай с 2 хоризонтални бойлера по 500 литра с 10 панела захранват 16 бани обаче водата не стига .Как е по добре да овелича панели с 2 бр или да овеличавам литража , за двете заедно няма пари клиента . :?
Изправи бойлерите , това ще е достатъчно и ефтино :)
filmatoplo - майстор
Те са хоризонтални защото толкова има там место-височина . :wink:
filmatoplo - майстор
Решихме да овеличим панелите с 2 броя селективни на Сънсистем 2,15 .Вече ги монтирах утре остава да налея обратно 30 литра течност и готово :) .
drm - специалист
Филматопло ти правил ли си Висман пълен комплект панели бойлери и помпена група.Аз съм правил доста такива и мога да ти кажа че си имат специално място за датчика.На бойлера Висман 2 серп. имаш 2 извода 1/2 които са ти за датчиците.Тясната гилза се слага долу и е за слънцето,нормалната е горе за парното.

Тема "Въпроси за слънчева система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: