При отворена система не може да се усигури необходимото входно налягане преди помпата - поне да можеше да си вдигне съда по нависоко с по голям обем да се вдигне малко налягане в системата поне 1 бар . Така няма плътност потока ами се улива в радиаторите , е моята система съм си я балансирал с различни диаметри на тръбите и няма шум и се разпределя правилно до всеки радиатор независимо блиско или далеч . Обаче дебита ми е на най малка скорост - ако включа на втора веднага зашумява и в радиаторите ще се образува въздух дръпнат от обезвъздушителите .На мен също статичното налягане ми е малко съда е само на 2,50 височина и над 70 градуса също ще се разбазика системата поради малкото налягане в нея . Така е физика ,хидравлика и движение на флоидите . 
stevebradata написа:ми то може и до това да се стигнеПремести кранчето на изхода или сложи там второ кранче (от тези секретните за балансиране на потоците през радиаторите)но иначе единия радиатор се оправи не клочи ама другия не ще или трябва да отворя до край кранчето за да не клокоти и почти да го затворя