• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Най добре е с медни тръби да се направи -по вечно е . От камината тръби фи-35 се разделят на 2 по фи-28 единия клон остава долу другия отива горе . Съответно разпределението на тръбите си ги дозираш 2 тела от фи-28 , после минаваш на фи-22 , после на фи-18 и последния радиатор на фи-15. Горе тръбите фи-28 ги разделяш на 2 по фи-22 след 1 радиатор минаваш пак на фи-18 , след него на фи-15 . Само че за разширителния съд ще пуснеш самостоятелна тръба директно от камината до съда медна фи-22 от топлия изход - веднага след тетката монтираш помпата да праща към системата горещата вода-няма страшно че е на горещата 90% от системите (не самоделки )е така .
единак - специалист
ЛКК, мерси много за пожеланията. Аз и в момента имам подобна система, само че е камина, докато тази е камера за вграждане. Топли си дори много добре, повярвай. Мезонет с обща площ ок 140м2. Вече...4-та година ли...да не се объркам. Преди това бях с нормална печка, без водна риза 2 год. Знам каква е хамалогията, пепелта и всичко останало.
Впрочем, тая система, която ползвам в момента си я правих аз, ама тогава кой да ти подозира за съществуването на такива чудесни форуми..И от тук оттам, по бабешката - по 70 вата на кубик... Работи си.. Дори си играх с диаметрите на тръбите, това което точно сега ме интересува, но май не ги прецених точно и последния радиатор малко по слабо грее...

Филма, тези диаметри за медни тръби ли са или за с вложка? Предлагаш на първия етаж да не е лъчева системата...? Защо, при положение, че разстоянията от колектора до телата са почти еднакви?
Това преминаване от ф22-ф18–ф16, предполагам трябва да стане същото, но в обратен ред за студената тръба?

Разширителния съд ще се закачи така както казваш, не съм го направил, щото не ми се чертаеше.. Само мислех да не е с медна тръба...
kuuuuuul - майстор
Е щом не искаш да се вижда нищо твоя вариант е по добре,но ако се налижи нещо да се ремонтира ще е по трудно.
  • 1
  • 2

Тема "Ще работи ли така?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: