• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pac_ - специалист
liusien написа:
pac_ написа:
.....................
Сигурно ще Ти Се наложи да попритвориш някой кран в барчето.Всичко опира до проба и правилна настройка иначе- :cold: ! :2thumbs:
Ей тук е голямото ми питане! Не ми се смейте, че може би ще задавам глупав въпрос, но - въпросните радиатори в барчето са най-далеч от котела. Не е ли по-правилно да се притворят секретните кранове на радиаторите в къщи? Те са по-близо до котела и съответно мисля, че последните радиатори в бърчето да са с напълно отворени кранове?! Като са притворени на близките радиатори няма ли да се осигури по-голямо налягане към последните и така да се осъществи по-добър кръговрат на водата... или топлообмен? :?
Най-лесното е като затвориш всички секретни вентили и почнеш от най-близкия 1-1,5оборот,после другия2-2,5 оборота и така до последния-напълно отворен.Обобщеное така:последния отворен напълно,а първия отворен на един оборот,оборот и половина!Това е!Ще Си поигаеш и ще го настроиш.Но,важното е и как са сметнати радиаторите!Ако не са сметнати да работят с кондензен котел,ще имаш проблем с топленето! :?
  • 1
  • 2

Тема "Настройка на парно - врътка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: