Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Дайте съвет за моя казус -2 бойлера ветрикални по 200 литра със серпентина модел Матев , стоят един до друг и са в момента само на ток каво да свържа на серпентините че да се згряват - като има само лимит 1700 лева . Някакъв вид термопомпа ли, електроден електрокотел ли тип Галан или нещо друго . :?
naskov - майстор
ico_3 написа:
Пак благодаря ще взема по големия,и без това в магазина ми казаха че и на 120 и на 150 л слагали селективен панел 2.7 кв м. той дали ще захрани големия бойлер или да сложа два панела по 1.66 кв. м като панелите ще ги слагам на пролет а сега само бойлера към парното.Благодаря ви.
Пак ти казвам-2,7м2 за 150л е малък. В проспектите на Сън Систем пише така, както ти са казали в магазина, но това важи само при термосифонна система. При ситемите с помпа трябват 2х1.66 или 2х2,15 в зависимост от дължината на линията, изолацията, ориетациятаи т.н.
naskov - майстор
filmatoplo написа:
Дайте съвет за моя казус -2 бойлера ветрикални по 200 литра със серпентина модел Матев , стоят един до друг и са в момента само на ток каво да свържа на серпентините че да се згряват - като има само лимит 1700 лева . Някакъв вид термопомпа ли, електроден електрокотел ли тип Галан или нещо друго . :?
Една каминка Прити с водна риза ще им дойде добре :)
filmatoplo - майстор
Ох май забравих да кажа че бойлерите са на тавана хотелче на 5 етаж и кой ще го пали , другия вариант над който мисля е панели :? има едни турски алуминиеви 190-200 лева .Да туря 4-5 ама мисля и др вариант щото клиента иска нещо др от панели ама в краен случай пак на там ще се клоним.Колко е трудно да открием топлата вода . :wink: Нещо бастър копче ама да не харчи ток много иска човека .
Милен - майстор
Някакъв малък газов котел например :wink:
pac_ - специалист
Ако е с ограничен бюджет-може да се сложат от турските селективни панели на "Ezinc".Работят добре.А като иска да икономисва пари-нищо да не слага!"Който си има брадичка Си има и гребенче!"-т.е. всички искат "от нищо,нещо"!Нали знаеш ,че с пръ...я боя не става!А и какво правят бойлерите на тавана,като не измислено предварително какво ще се прави с тях-как ще се топлят? :?:
filmatoplo - майстор
Сега са само на ток , но не могат да се справят с консумацията която е в повече , няма и место за др бойлери - та целта ми беше с някакво чудо да направя тия бойлери малко по проточни .Да се къпеш а водата да не свършва тоест скоростно да се подгрява - по бързо отколкото с ела .Бойлерите имат серпентини. :?
pac_ - специалист
Като е правил 'хотелче на 5 етажа" не му ли е дошло на ума да сложи по един бойлер във сяка баня?Не е задължително да са обемни,може и проточни.Сега има голям избор.Има много добри на 'Стибел елтрон" има и БГ модели.Като иска да печели трябва да вложи първо пари! :cool: А що се отнася до "чудо"-има термопомпи за топлене на бойлер,но и те са с пари! :)

П.П. filmatoplo и Ти Си се хванал с трудна задача!!!Май търсим "перпетум мобиле"?
ico_3 - специалист
Здравейте на всички.Благодаря за съветите.Значи бойлера го взех Sunsistem 150 л със серпентина и мантел и даже вчера го монтираха.Преди малко запалих парното и чакам да стопли водата.Обаче забелязах нещо което ме гложди значи от парното влизат две тръби в боилера едната е гореща другата не.На бойлера има топлоносител вход и изход та значи тая тръба с горещата тръба влиза в топлоносител изход а тая със студената във топлоносител вход така ли тябва да е свързан ако някой знае нека да помогне.Благодаря ви

Тема "Съвет за бойлер!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: