• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Русев , сигурно си нямал време да ми отговориш за конвекторите -как са свързани .Като запалихте котела пробвахте ли ги , имат ли вградени терморегулатори -настроихте ли ги.
srusev - специалист
Всичко пареше, студени точки нямаше, боилер няма да имам. Нищо не съм пипал, ти си монтирваха всичко. Попринцип топлото влиза през горния отвор нали? :lol:
filmatoplo - майстор
Най важното не си сложил -бойлер -защо :?: нали и оттам идва икономия :roll: 200-300 лв за сезон кой ти ги дава да спестиш.Аз имам направени доста инсталации на хотели -Атмос само с бойлери за топлене на водата за баните .Изглежда смешно нали но искарват с 5 кубика дърва или 1 тон въглища за по 20-30 бани -спестяват по 2-3-4 000 лева :wink: За лятото говоря -котлите са в мазетата или пригодени котелни с изолирани комини и плилежно складирани горива .Така че губиш . :)Котел с бойлери излиза по евтино от 1 слънчева инсталация -за над 1 тон вода говоря.
srusev - специалист
Не че искам да се хваля, газовия котел за бойлер е най-доброто решение харчи за къпане и топла вода макс 10лв. месец. Живеем аз и брат ми, къпане всеки дeн, той е малко флегма и отива по 30мин под душа ок. 10-15м2 на месец вода.
srusev - специалист
Кое е невероятното немога да разбера :?: котела е 24КВ, доколкото знам притопля на пълна мощност - по книжка е ~2,2м3/час, ако го смятаме за равно 2.2лв/ч. е 10м3 вода, според теб за колко часа се изтичат, а там влизат и две тоалетни и пералня.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ама ти имаш и газов котел ли? Май беше писал някъде, да.
romanpm - майстор
srusev написа:
Не че искам да се хваля, газовия котел за бойлер е най-доброто решение харчи за къпане и топла вода макс 10лв. месец. Живеем аз и брат ми, къпане всеки дeн, той е малко флегма и отива по 30мин под душа ок. 10-15м2 на месец вода.
:roll: 10-15 м3 затоплена вода за 10 лв със га...а,а,аз :? :lol: вие да не да къпете над топлообменика :shock: всъщност ако това е общата вода е допустимо ако се къпете по-редичко и късо :wink:
srusev - специалист
romanpm написа:
srusev написа:
:roll: 10-15 м3 затоплена вода за 10 лв със га...а,а,аз :? :lol: вие да не да къпете над топлообменика :shock: всъщност ако това е общата вода е допустимо ако се къпете по-редичко и късо :wink:
Приемам го малко като обида, не се къпим късичко и редичко, почти негледам колко харча за вода, но като платя сега предварителните сметки и сам на минус чак до октомври и като разделя разхода на месеците ми се получават 12лв./м. Незнам ти имаш ли газов котел, за да спорим, но това е.
  • 1
  • 2

Тема "Котел с буфер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: