stepoff написа:Моля компетентите да хвърлят едно око на това което съм сглобил,и ако имат забележки да ме поправят.Автоматичните обезвъздушители са излишни. Особено долния. Разшитителният съд ще играе ролята на обезвъздушител( ако е отворена система само). Сферичния кран на изхода също е напълно излишен.Трябва да завъртиш филтъра на 90* по оста му, за да имаш по-лесен достъп до гайката
http://img11.imageshack.us/img11/4486/graphic12.jpg
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ !
ако питаш мен, и дватаобезвъздушителя са излишни. Аз бих сложил към котела, помпа, кран, коляно, и след котела както си е направо една тетка с късата част към котела надолу кран и към колектора нагоре втора тетка в късото рамо навиваш термометъра, от дългото рамо директно нагоре към разширителен съд. Така цялата система ще си се обезвъздушава много лесно и ще е доста по прегледно с максимално малко чупки. обезвъздушителя можеш да си го сложиш на бойлер със серпентина единия, другия да си го пазиш ако някой се повреди.
прилагам и снимката ти
даже може би по-добре направо коляно за нагоре, кран с холендър към коляното, за да можеш да откачиш котела лесно и двете тетки, като от едната тетка от късото рамо да слиза водата надолу към системата в другата тетка термометър и нагоре разширителен съд. Ама ме мързи да го чертая. Все паксе надявам че ме разбра.