Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov - майстор
stepoff написа:
Моля компетентите да хвърлят едно око на това което съм сглобил,и ако имат забележки да ме поправят.

http://img11.imageshack.us/img11/4486/graphic12.jpg

ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ !
Автоматичните обезвъздушители са излишни. Особено долния. Разшитителният съд ще играе ролята на обезвъздушител( ако е отворена система само). Сферичния кран на изхода също е напълно излишен.Трябва да завъртиш филтъра на 90* по оста му, за да имаш по-лесен достъп до гайката
phoenix - специалист
ако питаш мен, и дватаобезвъздушителя са излишни. Аз бих сложил към котела, помпа, кран, коляно, и след котела както си е направо една тетка с късата част към котела надолу кран и към колектора нагоре втора тетка в късото рамо навиваш термометъра, от дългото рамо директно нагоре към разширителен съд. Така цялата система ще си се обезвъздушава много лесно и ще е доста по прегледно с максимално малко чупки. обезвъздушителя можеш да си го сложиш на бойлер със серпентина единия, другия да си го пазиш ако някой се повреди.
прилагам и снимката ти
даже може би по-добре направо коляно за нагоре, кран с холендър към коляното, за да можеш да откачиш котела лесно и двете тетки, като от едната тетка от късото рамо да слиза водата надолу към системата в другата тетка термометър и нагоре разширителен съд. Ама ме мързи да го чертая. Все паксе надявам че ме разбра.

Прикачен файл

graphic12.jpg
graphic12.jpg (28.66 KиБ) Видяна 6055 пъти
phoenix - специалист
показвам аз как съм го реализирал на моята каминка, при теб няма нужда от обезвъздушител, щом директно нагоре ти е разшир. съд. Крана като го развия от каминката и мога лесно да я изкарам за ремонт или каквото се сетиш. За това казвам кран с холендър.
Изображение
stepoff - специалист
naskov написа:
stepoff написа:
Моля компетентите да хвърлят едно око на това което съм сглобил,и ако имат забележки да ме поправят.

http://img11.imageshack.us/img11/4486/graphic12.jpg

ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ !
Автоматичните обезвъздушители са излишни. Особено долния. Разшитителният съд ще играе ролята на обезвъздушител( ако е отворена система само). Сферичния кран на изхода също е напълно излишен.Трябва да завъртиш филтъра на 90* по оста му, за да имаш по-лесен достъп до гайката
Благодаря за съветите! Преполагам не е фатално това,че съм ги наслагал толкова обезвъздушители.Просто да се подсигуря добро обезвъздушаване. А за гайката на филтъра.....не е ли това правилната позиция на филтъра? И нямали да се наруши ролята му на утайник за боклуците,ако го завъртя странично? Сферичния кран е с холендър,при евентуалнен ремонт на камерат да може да се отдели от системата
naskov - майстор
Всичко се утаява на мрежичката. Няма никакво значение как е поставен филтъра. Важното е да е удобен и леснодостъпен за почистване. Относно крана с холендър - за целта има само холендри.
bmi - напреднал
stepoff написа:
...Преполагам не е фатално това,че съм ги наслагал толкова обезвъздушители...
Ако се повредят, може да е неприятно. незнам защо, но аз имах проблем на два пъти с чисто нов обезвъздушител от посочения тип. Струйка вода си цвърчеше през него. Там, от където трябва да излиза въздуха. Смених го с ръчен обезвъздушител и нямам грижи.
ResidentEvil - специалист
А според мене помпата не е монтирана както трябва. Трябва да е хоризонтално разположена, ати си я сложил вертикално. Ротора трябва да виси надолу т.е лицето на помпата трябва да сочи тавана.
Antonii - майстор
Помпата си е перфектно монтирана, не я пипай.
Ако послушаш ResidentEvil си вземи една резервна за да я смениш след 2-3години. :)
foroforo - напреднал
Няма никакво значение дали помпата е монтирана хоризинтално, или вертикално (спрямо изводите за водата). Единственото и много важно условие е ВАЛЪТ на помпата да бъде в точно ХОРИЗОНТАЛНО положение - т.е. лицето на помпата да бъде строго вертикално - проверява се много лесно с нивелир.
stepoff - специалист
помпата е сложена както е описано в проложеното към нея упътване.

Тема "Съвет за парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: