Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vanko68 - специалист
Пич,питаш за най-добрата система за охлаждане и отопление,къщата ти е 300 м2 скромни,а ти се виждат 30-40 х лв в много.Изобщо не те разбирам. Питай коя е най-евтината система,за да получиш така желаните от теб отговори...
П.П.- ел.котле и рентабилност са две коренно противоположни неща. Очаквай сметки от поне 1000 лв.
filmatoplo - майстор
Снимай офертата и я пусни да видим , името на фирмата може да скриеш. :?
denuchi - специалист
ЧЕСТИТА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ. а ти що не вземеш да драснеш малко. примерно колко стая, бани, бойлери ще има ли колко, лири и т.н. а и какво искаш точно ти. подово, конвектори, слънце. това 300м2 предполагам не са на един етаж само. а и както ти предложи "филма" пусни офертата и все ще се намери някой който да ти предложи нещо.
DRILL - помощник
Ами къщата има на първият етаж едно помещение 60м2 хол,трапезария и кухня, на вторият етаж 3 спални за нас и децата и една стая за гости.
Проекта за който платих 500лв. вече е в коша :?
За сега съм се спрял на подово отопление с термопомпа от 200м.сондаж и по един конвектор за вграждане в помещение!
мисля, че за мен това е най рентабилният вариант :wink:
Ще ви държа в течение с развитието,
Поздрави :!:
vanko68 - специалист
Пичага,нещо май ни мяташ по върбите,а? 300 м2 ти била къщата ??? Аре да са 250 без балкони,килери,бани и стълбища.Демек 2 етажа по 120-130 м2. Как тогава хол 60 м2 +трапезария и кухня дават 120-130 м2 ??????
И как 3 спални +гостна дават също 120-130 м2? Ми то една спалня ти се пада по 30 м2 ...А кухнята и повече дори....
naskov - майстор
vanko68 написа:
Пичага,нещо май ни мяташ по върбите,а? 300 м2 ти била къщата ??? Аре да са 250 без балкони,килери,бани и стълбища.Демек 2 етажа по 120-130 м2. Как тогава хол 60 м2 +трапезария и кухня дават 120-130 м2 ??????
И как 3 спални +гостна дават също 120-130 м2? Ми то една спалня ти се пада по 30 м2 ...А кухнята и повече дори....
На къщите май се брои мазето и тавана, ама нека колегата си каже какво има предвид в тези 300м2
vanko68 - специалист
Е то ако нормално човек се интересува за отоплителна система и говори за некви м2,едва ли ще брои мазето и тавана....То и двора да вземе да добави тогава.
filmatoplo - майстор
Питайте батко ви Антона ВМ , че при исчисляване на топлозагубите на една сграда всичко се взима впредвид - тавани,мазета,плочи,изолации, стъкла,подови настилки ,ориентация и др :?: и в кубатури се пресмята повече - тоест повечето колеги смятат ребро -квадрат на масата при почерпка от страна на клиента :-D
Zoro5 - специалист
DRILL написа:
...Проекта за който платих 500лв. вече е в коша :?
Тия 500лв за нищо ги нямате,ей! :)
Поне кажи каква отоплителна мощност са ти сметнали хората за къщата, защото сега малко наизуст си приказваме.
Но то за половината от парите може във всяка стая марков климатик да сложиш -и ще те топлят и ще охлаждат.
LazarGanev - "Велик майстор"
Zoro5 написа:
DRILL написа:
...Проекта за който платих 500лв. вече е в коша :?
Тия 500лв за нищо ги нямате,ей! :)
Поне кажи каква отоплителна мощност са ти сметнали хората за къщата, защото сега малко наизуст си приказваме.
Но то за половината от парите може във всяка стая марков климатик да сложиш -и ще те топлят и ще охлаждат.
Вярно е за 250 лв всеки ще ти монтира марков климатик, ...ако си го купиш за 2000лв :-D

Тема "Каква е най добрата система за отопление и охлаждане ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: