• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Рестартирайте помпата , отвийте болчето и с малка отверка врътнете роторчето клеясва от стоене лятото . :wink:
Antonii - майстор
gorgidanchev написа:
Е как ново пък филтъра пълен скал.Това е невъзможно. :lol:
Явно не си въвеждал в работа нови системи.
Точно при тях всичките боклуци попаднали при производството и монтажа на елементите се събират във филтъра.
За това винаги след първа проба задължително се почиства.
Transporterr - специалист
romanpm написа:
е два етажа с помпа на топлата , играх си с донаждане вчера на 3 радиатора и докато ги обезвъздуша ходене горе , долу тъй като тръбите слизат под нивото на камината а после до втори етаж и антифриза ми е бистър ... :?

много неприятно е това явно се образува някаква тапа от въздух при пълнене особенно ако не всички радиатори са на или над нивото на водната риза.При мен също е така се случи помпата върти циркулация има но радиаторите студени а ризата завира.Аз успях да го реша като я пълня от най ниската точка и с налягане .Но при наливане ръчнно на антифриз е по бавно и тогава се получава тази тапа.За това от най ниското му е майката.
drm - специалист
Антонии е прав почти винаги когато се пуска нова система филтъра трябва да се почиства.Имал съм случаи когато в рамките на 1 час го чистя 3-4 пъти и пак се пълни.
naskov - майстор
Особено ако има по-големичък емайлиран бойлер със серпентина :!:
filmatoplo - майстор
За Варненските ли говориш - тая пролет пускам една инсталация и собственика купил 2 по 500 литра с металния кожух бели. От серпентините насухо издухах едно кошче ръжда и люспички , после намуших един маркуч и с вода 1 час промивах и все вадише люспи .Поставям дебитомера днес на 6 литра в минута , на другия ден гледам той на 4 литра в минута - задръстил се филтъра . :evil:
drm - специалист
И шуменските са същата стока.
filmatoplo - майстор
Е ...по малкото зло са . :wink:
naskov - майстор
filmatoplo написа:
За Варненските ли говориш - тая пролет пускам една инсталация и собственика купил 2 по 500 литра с металния кожух бели. От серпентините насухо издухах едно кошче ръжда и люспички , после намуших един маркуч и с вода 1 час промивах и все вадише люспи .Поставям дебитомера днес на 6 литра в минута , на другия ден гледам той на 4 литра в минута - задръстил се филтъра . :evil:
Разбрал си ме правилно :-D
  • 1
  • 2

Тема "Правилно ли е свързана помпата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: