Най - вълнуващия въпрос зимно време.
freshenero - специалист
При мен работят при зададени 60 градуса на котела и рядко 55,но по надолу започва да духа студено,тьй като котела пали на 33 гр.на водата при зададени 55.
Bobivan - специалист
Става.режат се медните тръбички към питата отстрани(ф6 мм) и се прави едно по голямо захранване!!
torbalan - Дървен философ
ето колко са дебели тръбичките - около 6 мм (това в ръката ми е обикновен молив)

не е чак толкова малко, че да не става... друг е въпроса до колко има смисъл...

Прикачен файл

22122009153.jpg
22122009153.jpg (67.79 KиБ) Видяна 13125 пъти
vanko68 - специалист
На оригиналните конвектори тръбичките са абсолютно същите по диаметър.
Преработката е лесна,както писа колегата,се премахва тънката тръба до колекторчето й и се заменя с по-дебела,примерно Ф12.В моите инсталации за ТП с агрегати от Дайкин FTYN 50/60 част от клиентите пожелават подобна преработка на вътрешното с цел спестяване на покупка на още един конвектор.Работят си перфектно дори при 35-40 гр вода.
romanpm - майстор
rulom написа:
Zoro5, е прав. Имате ли представа на какво налягане работи климатика и колко са малки отворите на тялото :?
Не се подвеждайте по лъжливи постове!
А и другите да не пишат заради самото писане!
За парно не става :!:
Най-отгоре в този раздел има Съобщение....май никой не го чете....а е важно :cool:
Налягането е относително и няма никаква роля , а разликата в налягане във входа и съответно изхода е функция от диаметъра на тръбата и съответно скороста на потока , става но не толкова ефективно бих казал аз :)
kretio74 - специалист
rulom написа:
Zoro5, е прав. Имате ли представа на какво налягане работи климатика и колко са малки отворите на тялото :?
Не се подвеждайте по лъжливи постове!
А и другите да не пишат заради самото писане!
За парно не става :!:
Най-отгоре в този раздел има Съобщение....май никой не го чете....а е важно :cool:
колегата е прав дебита ще е малък
vanko68 - специалист
Ти някога виждал ли си подобно изпълнение,да не питам направо дали си ползвал. Защото ако отговорите са ДА,нямаше да напишеш подобна глупост. Защо не четете,че преработката на тялото е елементарна,отнема 30 мин,и работи ПЕРФЕКТНО. Почти на всичките ми инсталации имам подобни изпълнения и всички клиенти са доволни.
Ако не сте сигурни в нещо,ако не сте го правили,по-добре не пишете,че заблуждавате тези,които четат с цел.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ванко, според мене е добре да обясниш, че ти го правиш, защото ползваш външното тяло за термопомпа въздух-вода и понеже вътрешното остава, го ползваш за конвектор. Някои хора като четат си мислят, че като сложат 2-3 вътрешни тела към камината ще постигнат СОРа на климатика!
vanko68 - специалист
vanko68 написа:
На оригиналните конвектори тръбичките са абсолютно същите по диаметър.
Преработката е лесна,както писа колегата,се премахва тънката тръба до колекторчето й и се заменя с по-дебела,примерно Ф12.В моите инсталации за ТП с агрегати от Дайкин FTYN 50/60 част от клиентите пожелават подобна преработка на вътрешното с цел спестяване на покупка на още един конвектор.Работят си перфектно дори при 35-40 гр вода.
Лазаре,няколко поста по-назад съм го написал достатъчно ясно.Какво повече да добавя,че да се разбере?
LazarGanev - "Велик майстор"
Оу, извинявай, забравил съм, мина време :prost:

Тема "Локално парно+вътр. тяло от климатик -има ли смисъл ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: