• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
илко илиев - специалист
колегата е прав че трябва да ги понабиеш ама и то много.но за разширителя аз го вързвам винаги на топлата вода до самия изход от камината и бойлера не се вързва така просто няма как да му изкараш въздуха от серпентината.намери си акана майстор а не такива?????????????
sian - специалист
--Защо ми се струва че бойлера има обезвъздушител който си е на мястото.Освен това също ми се струва че системата не е под налягане,т.е. не е бомба а пиратка.Двете серпентини както са вързани ще крадат топло повече но за по кратко време или докато се затопли водата в бойлера до половината..... ако работи само долната серпентина ще , ще краде по малко ама двойно по-дълго време.
И накрая си задавам въпросче защо има бойлери на който серпентината е в горната половина на бойлера пък в упътването не се казва че са за слънчев колектор.При тях може да се загрее целия обем ако се поставят наопаки....но пък няма да тече топла вода.
to66ko7 - помощник
От отоплителни инсталаций не разбирам,ама явно "майсторчетата"са си оставили ръцете. :veg: Тия дни ще сложа терморегулатора на помпата да видим дали ще има някакав ефект.
А има ли подовни терморегулатори които се слагат към бойлера,и как са като цени ориентировъчно?
drm - специалист
Сложи си електронен терморегулатор,няма да съжаляваш.Тези на Емети стават но дават разлика с по 15градуса, понякога това е фатално.Също така си оправи помпената група,2 крана и филтър.След това махни този байпас между двете серпентини на бойлера,и свали топлата обвръска долу,исползувай само долната.
filmatoplo - майстор
Я си сложи терморегулатор Тр-6 на Интиел и дай малко газ на собата че стана за смях , па и ние с тебе . :-D Не 2 ами и 3 серпентини ще загрее :wink:
naskov - майстор
drm написа:
Сложи си електронен терморегулатор,няма да съжаляваш.Тези на Емети стават но дават разлика с по 15градуса, понякога това е фатално.Също така си оправи помпената група,2 крана и филтър.След това махни този байпас между двете серпентини на бойлера,и свали топлата обвръска долу,исползувай само долната.
Ползвай модел В2000 и няма да ти дава разлика 15*
paragraf.22 - помощник
да дам малко акъл и аз .
не 4е е останал много.
аз имам същия проблем ,
1 пробваи без боилер.
2 пробваи без подово,
идеята ми е 4е някои гъта топлото повече от другите консуматори.
аз от 3 год се боря с една камина и за сега тя печели.
:lol: .
каква е тягата на кои етаж си.
аз сам на 1 ет и имам много сина тяга
сега умувам как да я намаля
  • 1
  • 2

Тема "Трудно загрява водата в радиаторите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: