• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Светльо ще ти бъда благодарен , давай марката и да я пробвам . :wink:
Милен - майстор
Направих ремонта на водопровода в къщи с тефлонова лента. Връзките са на поцинковани, месингови и полиетиленови фитинги в различни комбинации между тях. Лентата, въпреки че беше професионална (дебела) и навивам доста, в 40% от случаите се налагаше преработка :-D . Отказах се от калчищата защото на поцинкованите фитинги ръждясват с времето и развиването е много трудно, а месинговите и пластмасови резби се оказаха доста остри и си ги режат при навиване.

В един магазин за отоплителни материали ми предложиха течен тефлон, но бил отровен и не е одобрен за питейна вода.
На Henkel има специални уплътнители и корда марка Loctite но не ги намерих по магазините. Ето информация за тях http://www.loctite.bg/bgb/content_data/ ... uide_A.pdf раздел "Уплътняване на резби и тръбни елементи" страница 12 и 13. Ако някой знае от къде могат да се поръчат по интернет няма да е зле да каже.

Осигурители за резби предлагат и от Вюрт
http://www.wuerth.bg/division/support и при тях положението с намирането им не е по розово :-D
filmatoplo - майстор
Loxeal.com със този продукт мажеше един софианец , монтираше вакумни панели -номер на тубичката 55-14 .Ако някой е пробвал да каже .
drm - специалист
Мдаа страхотна тема на професионално ниво.Аз работя с комбинация калчища тефлон,много малко от калчищата и повечко от тефлона.Нямам никакви ядове с отоплителните инсталации,теч излиза 1на 1000 и то я излезе я не.При слънчевите нещата стоят по друг начин.В тази комбинация на уплътнения,плюс пропилен глюкол,след година работа калчищата прегарят и почват да се получават течове,та там Локтайт течен тефлон си върши идеално работата.
Transporterr - специалист
ауу да разбирам че пропилен гликола е враг на къчищата ли ? е това вече не ми харесва, тамън си бях харесал тази комбинация тефлон +калчища , новото със добра подкрепа на старото и изпитано, ма сега :?
filmatoplo - майстор
И при мен се случи веднъж , купих още в началото не реномиран гликол и разяде калчищата - влизам в бойлерното и гледам капчица под 1 кран -калчищата на медния преход таят .Смених го ама неприятно ти става . А това Локсеал с очите си го гледах как го мажат без калчища и след час системата беше под налягане - ай сиктир Инджи. :wink:Оригинално помпените групи за слънчева са мазани с някакво лепило , един колега беше писал за едни китайски които протекли - да чукна на дърво за сега няма течове - купувам ги от Термоикономик Бургас. :wink:
kuuuuuul - майстор
Да споделя и аз,тъй като имам различни авто силикони за гарнитури пробвах с по евтиния/червен до 300гр./ и калчища и останах приятно изненедан 100%-та успеваемост ,от тогава го ползвам винаги и нямам проблеми.
drm - специалист
satansho написа:
ауу да разбирам че пропилен гликола е враг на къчищата ли ? е това вече не ми харесва, тамън си бях харесал тази комбинация тефлон +калчища , новото със добра подкрепа на старото и изпитано, ма сега :?
Както искаш така го разбирай,аз ти го казвам от личен опит,ако не ти се вярва пробвай и ще се увериш.
naskov - майстор
drm написа:
satansho написа:
Както искаш така го разбирай,аз ти го казвам от личен опит,ако не ти се вярва пробвай и ще се увериш.
Пропиленкликола наистина е враг на кълчищата, на комбинацията тефлон + кълчища при мен работи добре. Отлични резултати дава и кълчища намазани с лепило за резби. Лепилото го взимам от БГ Терм- сини туби около100мл. Преди проба чакам около 2часа
Милен - майстор
Тази фирма предлага някакви специални пасти за комбиниране към калчища http://unipak-bg.hit.bg/uni_multi.html има и други интересни продукти. :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17

Тема "С какво и как уплътнявате" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: