• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
edmondo - напреднал
Схемата малко по-горе е с оказионен контекст на Danfoss. Тя важи за хладилни инсталации, а не за централна климатизация. И показва къде какво и как се ползва от хладилните им компоненти.

Сега относно филтър дехидратор, наблюдателни стъкла, ТРВ-та и прочие са задължителни ако искаш да нямаш проблеми по линията на фреона.
относно маслоотделителя не ти е необходим изобщо. При чилърите има малки тръбни трасета и вероятноста да остане компресора без масло е нищожна.
Относно използването на отпадна топлина при чилърите, редица производители го практикуват, но това се използва за БГВ. Логично тъй като можеш да ползваш до 1/3 от общата прозвидителна мощност.

Относно изчисленията ако си наясно поне малко с хладилната техника всеки производител има каталози /ако не предага селекционен софтуер/ за избор на компоненти.

Тук ще използвам темата за друг въпрос.

Колеги някой да е чувал нещо за система, която генерира ток?:? Тя работи на фреон и сондажна вода обогатена на солни разтвори. Но как и на какъв принцип не можах да доловя в разговора между италиянските колеги и наще специалисти. Произвеждат я една американска компания и една италиянска. В момента ги издирвам, за да видя принципа и колко би била полезна в нашите климатични условия.
kretio74 - специалист
Antonii написа:
vladaeca написа:
Да не съм объркал форума???
Може би аз не разбирам правилно словосъчетанието "НАПРАВИ СИ САМ".
Не форума не си го объркал, но словосъчетанието "НАПРАВИ СИ САМ" със сигурност него тълкуваш правилно.
"НАПРАВИ СИ САМ" неозначава кажете ми как да го изплагиатствам, което ти искаш от участниците във форума.
Тука както ти писаха има няколко участници които пишат за това как са си конструирали техните си термопомпени инсталации, и ако много те интересува питай ги директно тях, а неочаквай някой да ти даде всичка на готово.
Тука в момента ти питаш за инженерен подход който си има съответната стойност(цена)!!!
Значи ако става въпрос за цена колега Anatilii Vladaeca нямаше да пише тук а щеше да отиде в офиса ТИ да кихне и да му свършиш работа. Мисля , че това е форум (всеки казва каквото знае) БЕЗПЛАТНО нали
  • 1
  • 2

Тема "Термопомпа за моята къща от 115м2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: