Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gosho_221 - специалист
Хмм... интересна работа :?
mzman - помощник
gosho_221 написа:
mzman написа:
gosho_221 написа:
Колега а комина дърпа ли,защото във нас сме на домбаски и нямаме никакви проблеми.Изгарят след 12 часа и е на 60 градуса :)
Колега, колко домбаски слагаш, мокриш ли ги, как зареждаш и на какво горене, ако не е тайна разбира се :respekt:
1 тенекия от сирене я пълниш,слагаш половин кило вода.Джаскаш ги в котела,слаш разпалки,палиш и стоиш във вас на топло :lol: Това е цялата работа. :)

Това за водата сериозно ли е че не съм много вещ :?
gosho_221 - специалист
mzman написа:
gosho_221 написа:
mzman написа:
Колега, колко домбаски слагаш, мокриш ли ги, как зареждаш и на какво горене, ако не е тайна разбира се :respekt:
1 тенекия от сирене я пълниш,слагаш половин кило вода.Джаскаш ги в котела,слаш разпалки,палиш и стоиш във вас на топло :lol: Това е цялата работа. :)

Това за водата сериозно ли е че не съм много вещ :?
Слагай не се притеснявай ако е във повечко тя се оттича :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Коминът е малък, а и тези 5м хоризонтал влошават нещата доста. Няма ли възможност да се избегнат?
naskov - майстор
mzman написа:
naskov написа:
Kажи какви ти са размерите на комина. Има ли изолация?
Хм...стандартни комински тела, като котела е вкиючен в големия отвор. Комина е около 9 м. Димоотводните тръби от котела до комина са около 5м. фи 160 мм. 2мм. дебелина на ламарината и без изолация.
Питай gosho_221 дали има 5м кюнци :) :). Включвай и малкия отвор
mzman - помощник
LazarGanev написа:
Коминът е малък, а и тези 5м хоризонтал влошават нещата доста. Няма ли възможност да се избегнат?
За жалост не. Вратата на котелното е до комина и не е възможно да да се монтира котела.
gosho_221 - специалист
naskov написа:
mzman написа:
naskov написа:
Kажи какви ти са размерите на комина. Има ли изолация?
Хм...стандартни комински тела, като котела е вкиючен в големия отвор. Комина е около 9 м. Димоотводните тръби от котела до комина са около 5м. фи 160 мм. 2мм. дебелина на ламарината и без изолация.
Питай gosho_221 дали има 5м кюнци :) :)
При мен няма проблем със кюнеца даже сме със повече от 5м все пак минават през земетръсната шайба и се включва във главния комин.
А вратата не можеш ли да изместиш? В ръководството не са ли дадени изискванията към комина - сечение, височина?
mzman - помощник
LazarGanev написа:
А вратата не можеш ли да изместиш? В ръководството не са ли дадени изискванията към комина - сечение, височина?
? Коя врата?
Вратата на котелното - за да поставиш котела до комина :) . Тук пред мен имам една таблица с изисквания за ориентировъчни размери на комина. За друга марка е, но все пак е някакъв ориентир.. Та там е дадено за 45кВт котел и сечение ф200, височината да е минимум 14м. Ти имаш по-мощен котел, с по-малко сечение (150-200, ако не се лъжа) и мо-малка височина и всичко това влошава тягата. Затова ти казах, ако можеш да доближиш котела до комина. Това, че караш котела да работи в момента с много малка мощност също го задушава.

Тема "Проблем с Демрад 58 киловата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: