Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Повече ме претеснява въглероден двуокис който се отделя от въглищата-помня в казармата вечер спяхме в един унес който малко се е дължало на много минимална концентрация на тоя газ в помещението , с котел и вентилиране дори от прозорец по съм съгласен ,хората ползващи въглища да кажат дали е така :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, Топло, то СО2 се отделя при всяко горене, опасен е въглеродният окис, а не двуокис. Ама то и при горене на дърва е опасно, да знаеш! Това е кофти на камината, че е в жилищно помещение и в тези студове ръгаш цяла нощ дърва. Преди няколко години и аз бях така с камина в хола. После хола го направих детска стая, че пораснаха децата, ама камината остана там. Сега като се сетя каква беля е можело да стане - косата ми настръхва! Ти поне си в къща - няма ли възможност да сложиш в някое мазе или гараж котле и да махнеш камината от къщи? Или поне нощно време да не ръгаш дърва, а да караш на ток? Това важи за всички, които са на камини де. Живота и здравето са по-важни от икономиите, пък и тя нощната енергия е двойно по-евтина. Какво да кажем ние, дето сме изцяло на ток :-D ?
bili&steki - специалист
мдам...и на мен са ми се въртели такива мисли в главата(за СО ) когато имах камина в хола...като я набутам с дърва вечер и я затворя... :)
Филмче, я помисли за некое котелче (разбира се пелетно :-D :razz: )
ivaylo_y - помощник
Лазаре, наистина котлето е супер, аз си взех тая есен такъв 16 кв. Живея в панелка на 3 етаж от 8, котлето сам си го монтирах в стаичка на междинния етаж. Ако колегата прочете подробно указанията за монтажа и ги спази, мисля че няма да има никакви проблеми и сам да си го върже. А за пропушването при зареждане пак да се спазват указанията, връща термото до 30 град., да затвори долу въздушната клапа, изчаква около 2-3 секунди и повдига люка на бункера на половина, задържа го и след това го доотваря. Сипва въглищата, затваря и връща термото на температурата която желае. При мен единствения проблем е че ползвах на стария котел коминния отвор който е 130 мм с един преходник и е на височина около метър. Това лято мисля да дупча нов отвор, ама вече на 150 мм колкото е изхода на Юнкерса и на нивото на изхода. Разхода ми е максимум 2 тенекии от сирене донбаски въглища за 24 часа. Изгарянето е добро, почиствам на 48 часа веднъж.
Супер е котлето, няма да лъжа я :) . Евтино, надеждно и лесно за обслужване. Като му напълниш бункера с 2-3 тенекии въглища издържа 24 часа. И само допълваш бункера без да гасиш котела. Само да видим кой ще черпи :partyman:
lakosste - специалист
Sory za latinicata.Da dobavq 4e kotela si iska periodi4no po4istvane pone na 10 dena za da ne pu6i ina4e e perfekten kotela.Ot tazi godina sum s takuv i sum go izu4il otvsqkude.
kalin72 - майстор
Навих се за Бош котел, само да му намерим вярната мощност, както и какъв комин да му хакна :)
lakosste - специалист
moqt e 7 metra s tela fi 190 (kerami4ni)
lakosste - специалист
lakosste написа:
moqt e 7 metra s tela fi 190 (kerami4ni)
Samo 4e trqbva da ima6 revizionen otvor otdolu i pri silen vqtar da si namalq6 tqgata ina4e ne spira goreneto i 6te ti izgarq burzo.
lakosste, на колко градуса го караш? Осигури му 60* на връщащата вода и да видим дали ще чистиш :) .Ама трябва някоя стотачка за автоматика

Тема "Въпрос за котле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: