Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rdx - специалист
Решил съм да купувам алум.глидери,може би италиански.Къде във Варна са най-евтини?
Iliev Labs - специалист
rdx написа:
Решил съм да купувам алум.глидери,може би италиански.Къде във Варна са най-евтини?
Ей, ама спрете се с тия алуминуви радятори бе!
Вече не са на мода.
Пак казвам - конвектори! :-D
inp - напреднал
Ако чугунените радиатори се боядисват, това влошава техните топлотенически качества.
Последна промяна от inp на вт фев 09, 2010 8:56 pm, променено общо 2 пъти.
rdx - специалист
Iliev Labs написа:
rdx написа:
Ей, ама спрете се с тия алуминуви радятори бе!
Вече не са на мода.
Пак казвам - конвектори! :-D
Не ми се кърти всичко,да беше преди 2год.Препоръчайте алу.радиатори Варна.
kretio74 - специалист
ако м епиташ мен остави си чунуна "повече вода повече топло: така ми каза един местен майстор параджия. по бавни се затоплят но греят по дълго и си е се тая за разхода на енергия. ако тие само за дизайн сменяй ги с алуминиеви ама ако искаш практичност оставяй ги.
Dansaver - специалист
Не знаех, че алуминия не е на мода. Ако знаех сигурно нямаше да си захвърля единия конвектора на таван :-D Айде стига вече с тия конвектори!
По темата, ако наистина не те дразни естетически и си на твърдо гориво си остави чугуна, а относно водния обем - ще ти намалее чувствително, някъде из форума имаше литражите им.
LazarGanev - "Велик майстор"
rdx написа:
При мене разбира се :)
mityom - специалист
дай цена, на мен ми продават на Н600 13лв. бр. някакви с ff почвашеимето, да не са менте бяха о 17-18лв.
pac_ - специалист
Dansaver написа:
Не знаех, че алуминия не е на мода. Ако знаех сигурно нямаше да си захвърля единия конвектора на таван :-D Айде стига вече с тия конвектори!
По темата, ако наистина не те дразни естетически и си на твърдо гориво си остави чугуна, а относно водния обем - ще ти намалее чувствително, някъде из форума имаше литражите им.

Чугунените глидери събират по около 1-1,5л H2O,алуминиевите събират много по-малко.
filmatoplo - майстор
Какво му е на конвектора :wink: , като го вържеш на мястото на радиатор в инсталация със радиатори и не топли добре защото няма достатъчно дебит .После пък конвектора не се свързва като радиатор. За шума -компа ми е по шумен . :)

Тема "Смяна на радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: