• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
idakieff - специалист
ооооооооооооо а касоразбивачите одавна не използват такива инструменти има по яки резачи
вижте саита http://www.petrogen.com/ има клипчета такъв резач оставиха аидуците в пернишкия музеи като ги погна полицията наскоро иначе с това чудо щяха да го изрежат изоснови
maxuel82 - специалист
idakieff написа:
а колега maxuel82 по големия отвор е газовия
Ясно сега трябва да намеря кислород! Как се регулира пламъка ! Аз знам че се пуска газ и кислород едновременно и после газта се намаля докато пламъка не стане остър и син! А и да питам на колко бара налягане трябва да е редуциращия вентил на кислородната бутилка че съм забравил :? Всъщност само веднъж съм работил с оксижен и то многоо отдавна! :?
zhivko83 - специалист
Става ли с малък компресор с бутилка и да се поддържа определено налягане , както по бензиностанциите :?:
mityom - специалист
и аз да питам, сега не се ли ползва ацетилен, само с пропан-бутан (дето има на всяка газстанция за автомобили) и кислород ли става работата вече
LazarGanev - "Велик майстор"
mityom написа:
и аз да питам, сега не се ли ползва ацетилен, само с пропан-бутан (дето има на всяка газстанция за автомобили) и кислород ли става работата вече
Ацетилен се ползва за заваряване на стомана, но вече го има в бутилки. А за запояване на мед става с пропан, че е по-еВтин и достъпен.
filmatoplo - майстор
Абе върти ми се нещо 5 бара налягане , :? ама има 10 години от как го захвърлих оксижена , моя беше ацитиленов с карбид и голяма горелка номер 5 заваряше 2-4 мм ламарина и тръби . :wink:
maxuel82 - специалист
Ами тогава ако си купя ацетилен в бутилка мога ли да ползвам моята горелка!? Трябда да пускам газ само по единия вход на горелката! Или трябва друга горелка за ацетилен! А за карбита си спомням че го слагахме в буркани после дупчехме капачката на буркана и го хвърляхме във вода ! :-D :-D :-D :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
Ползваш си същата горелка, пак с кислород, не може само ацетилен.
ibogdanov - специалист
idakieff написа:
ооооооооооооо а касоразбивачите одавна не използват такива инструменти има по яки резачи
вижте саита http://www.petrogen.com/ има клипчета такъв резач оставиха аидуците в пернишкия музеи като ги погна полицията наскоро иначе с това чудо щяха да го изрежат изоснови
точно такова чудо съдействах да си купят едни пичове да режат кораби за скрап...
за теста бяха наредили няколко листа корабна стомана с кухини и беше нещо жестоко! това ги реззна като масло. а и не връща стопилка към режещия.
тази технология я има тука от преди 10 години.
Внасяха ги едни холандци, те кво ли не внасяха като индустрялно оборудване... но резаците бяха номер едно !
profesor - напреднал
Каквато и бутилка за газ да си намериш нямаш проблем при зареждането и с газ.В България стандартната резба за туристически бутилки е G 3/8 19" L (лява резба) Отиваш при стругар и ти прави адаптер.Първо попитай стругаря дали машината му има 19 витки в цол не всички стругови я имат.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "преносим оксижен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: