• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
drm - специалист
Сега да ти кажа как обезвъздушавам системи като твоята без пусната помпа.Първото нещо което се обезвъздушава е камината,след това минавам радиатори ,лири и т.н. но без да им се престаравам.След това почвам да пускам и спирам помпата като и давам интервал на работа и почивка около минута.Това се повтаря 5-6 пъти,и след това на спряна помпа минавам всички консуматори и съм готов.
mitko_rupite - специалист
PCL82 написа:
По книгите пише, че връзката с водопровода става с гумен маркуч с холендри. .
Аз съм го свързал постоянно .... още от началото щото предполагах ,че ще са налага често допълване ...
PCL82 написа:
Да чакаш да избие на покрива вода не значи ли, че пълниш РС докрай?.
Не се пълни докрай !
.. щото водата за "разширяване" съм я взел от ТОПЛИЯ КОЛЕКТОР след печката и съм я откарал в СТудената входяща тръба на Разшир Съд/бойлера/... а пък изхода от където ПРЕЛИВА съм го взел от топлата тръба на бойлера ......
Така ,че при допълване кат пелее съдът е пълен около 80%,,,/не мисля , че толко голям разшир съд е проблем :? ///

.

.
s_l_a_d_u_r_ - помощник
Здравейте, за да не отварям нова тема. Имам като колегата камина Прити с водна риза, почти съм сигурен, че и помпата ми е същата марка. От 5-6 години я ползвам никакви проблеми, сега има няколко дена и единият радиатор не спира да "къркори,пука или както там се казва". Силен шум. Обезвъздушавам-тече вода, а радиатора къркори. Тече вода и от време на време пуска въздух но толкова пак същото. Вече не знам какво да правя. Чета в тази тема за обезвъздушаване на камината първо-ама как и откъде и какво. И второ помпата ми тръгва автоматично след 30 градуса, как да я пусна без да гори печката за да обезвъздушя.
PCL82 - майстор
Трябва ти ключ, свързан паралелно на термостата, с който да го байпаснеш и да пуснеш помпата постоянно. Почисти си филтъра на помпата също. Да не би да тропат някакви боклуци освен въздуха?
s_l_a_d_u_r_ - помощник
Ами 1 седмица си я горя и сега взе да се чува. Не е боклуци, правех си разни експерименти и спря единият радиатор, после почна другият. Сега пак си е същият. Абе нищо тя свърши вече. Сега септември месец ще се пробвам пак.
iliana - специалист
имам един въпрос - автоматичния обезвъздушител на камината-има едно червено клапанче отгоре и едино сиво отстрани /приилагам снимка/
кое трябва да е отворено и кое затворено :?
наближава сезона, да се подготвим :)

Прикачен файл

21.jpg
21.jpg (19.81 KиБ) Видяна 7761 пъти
  • 1
  • 2

Тема "за обезвъздушаването" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: