Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gench - специалист
ето това е тръбата http://www.pestimenergia.bg/shop/produc ... loyna.html излезе ми точно 100лв. с доставката - 170см. дължина , ф-то е 230мм но комина нагоре мисля да го стесна молко не знам дали ще е правилно.Още не съм решил и с какво да го изградя
Последна промяна от gench на вт мар 30, 2010 11:44 pm, променено общо 1 път.
pavkatay - майстор
еееееееееее, да ЕТО ТОВА Е ТРЪБАТА :) аз се извинявам. колегите отгоре да си отговарят за себе си :x
chapara - майстор
За тръбата ясно че се объркаха познавачите,темата е отиграна.

За паленето пропуснах да кажа ,че е необходимо пълно изсъхване за да не бомбиратъ нещата :razz:
Тани - модератор
Е щом е неръждаема няма проблеми с горенето. Сега съвета ще ми е точно обратния - поли я повече за да нямаш проблеми с конденза :lol: .
Комина не го стеснявай по възможност и го изгради от тухли за да се загрява и да дърпа повече. Също така няма да кондензира.
gench - специалист
ок, благодаря ви :2thumbs:
снощи се занимавах до 22.00h свалих всички камъни изстъргах старото лепило грундирах с бороконтакт, мрежа и на ново :-D сега вече ми харесва как става
filmatoplo - майстор
Не че подценяме майстора -за мен това си е майсторлък да почнеш нещо от нищото , просто препоръка беше за димоотвода да нее от алуминий .Ще има ли решетка от която да излиза топлия въздух към помещението .
svetliopi44 - Чирак...
Ееее браво , ще стане страхотна механа. Идеите са ти страхотни ... пусни снимки като е готово всичко. Имаше една подобна тема и там имаше декорации по стените подобни на твоите , имаше вятърна мелница ,огради и такива нещица.
Малко ме притеснява формата на димосборника ,но щом казваш че не пуши е добре ... :? има доста отсечени линии което не е препоръчително да са точно там . Трябвало е да гониш сифония ефект а и да направиш димен зъб за да не ти връща от комина . .Свирено вече дано всичко е ОК. :wink:
filmatoplo - майстор
Като стане ще пием по една ракия в механата :wink: от мен карагьозите така ще размиришем скарата че и комшиите ще станат по терасите. :)
gench - специалист
да има димен ръб и решетка ще има вече съм я поръчал от същатата фирма от която взех и тръбата
gench - специалист
по принцип камината съм я правил с идеята да има и вратичка която обаче да може да се сваля.Но тая стъклокерамика е доста скъпа излиза около 110лв. а в момента съм я закъсал :sad: затова малко ще я поотложа тая вратичката

Тема "камина в механа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: