• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
subzero - специалист
за медните се отказах защото немога да заварям а и нямам с какво, а за металните дано наистина продават и само камани, защото на мен ми трябва да направя само 6 резби :)
шоп - майстор
LazarGanev написа:
Ползвай медни тръби - не се занимавай с резби

На човека му е много да даде 50 лв за винторезка ти го пращаш в джаза с медни тръби на 1 цол:-)))

Аз бих работил с полипропилен с ал.вложка.
subzero - специалист
не ми се струват те мн надежни а и все пак помпата ще се държи само на тръбата а полипропилена е мн по мек :)
шоп - майстор
Ми щом се съмняваш в здравината им ( макар, че помпата е циркулациона, не е тежка и не вибрира много) не ти се дават пари за резби, можеш да минеш на варианта готови поцинковани колена, нипели и муфи за да монтираш помпата на долният извод на камината.
Пък и съм виждал по магазините да продават и къси (10-15-20 см) тръби цол с нарязани резби
mcm - специалист
subzero написа:
еее наистина :shock: аз си мислих че ще са по евтини :( за 5 резби да дам 50 лв . я кажи какви са тези флашки ?

Щом са 5 резби, и нямаш инструмент да ги нарежеш, носи ги на стругар !
Ако решиш да ги правиш сам с флашка, гледай да имаш и върток за нея и тръбно мемгеме и да не забравиш преди да започнеш с флашката да зашмергелиш леко тръбата отпред , не се връзвай на бъзикни да държиш флашката с тръбен ключ щото е мъка и псувни.
П.П. Едно време имаше чешки винтонарезни дъски, правеха резбата на 2-3 пъти, въртиш без усилие гладка и без изкъртено резба.
Bobivan - специалист
"Щом са 5 резби, и нямаш инструмент да ги нарежеш, носи ги на стругар !"-Те това е то....
  • 1
  • 2

Тема "какви тръби използвате" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: