• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
king82 - специалист
naskov написа:
1. НЕ
2. Грундфос 25/4 или 25/40 (според джоба)

Каква е разликата между 25/4 и 25/40
LazarGanev - "Велик майстор"
Едната е трискоростна, другата двускоростна - пригодена към пазара. Няма проблеми с евтината.
На бойлера си сложи термо-винтил за да не ти изстива водата като не работи камината
pac_ - специалист
И как ще изстива бойлера?То като не работи камината е ясно,че няма да има топла вода! :?
filmatoplo - майстор
Достатъчен е контактен термостат поставен на топлия изход на камината , да включва и изключва помпата , съответно над и под 55-60 градуса. :wink: Падне ли температурата в камината под 55 градуса , помпата спира и спира циркулацията през серпентината на бойлера -следователно няма да има охлаждане на бойлера. :wink:
pac_ - специалист
"Филма"- да не бъркат темата с бойлер със слънчев колектор? :wink:
king82 - специалист
Първа стъпка е направена - купих камината
http://www.prity-bg.com/Products/produc ... oductid=18
,щеше ми се да е варианта с чугунената врата ама само заради това я с 200 кинта горница така че и тази е задоволителна. Купихме и радиатори Фокус и сега полека полека следва продължение
valto4377 - напреднал
Не забравяй предпазен клапан аз за всеки случай съм сложил два един на топлата вода на температура и налягане и на входната само на налягане и филтър преди помпата!От котела поне на 1.5 метра метални тръби!
LazarGanev - "Велик майстор"
Какъв е този клапан "на температура и налягане"?
valto4377 - напреднал
Същия като този за налягане на вид само че отваря и на градуси не помня точно колко и под него има осезател 10 тина см.Беше около 26-28 лв.преди 2-3 години
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

Тема "Локално парно - ВЪПРОСИ !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: