• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov - майстор
Мястото на пълнячката не от особено значение-просто се отбиваш някъде от системата с тройник и гледаш да имаш видимост на манометъра. Ако можеш купи си марка FAR. Другите клеясват след 2 години.
stefan4087 - специалист
.Температурата която се връща в котела тя е осигурена от капсолования термовентил нагласен заводски на 60-65 градуса -твоя на колко градуса ще е .[/quote]

Филмче,здравей!След много обещания за доставка на трипътните вентили/термостатичен и смесителен/се оказа,че немогат да ми доставят
термостатичен ЕSBE TV60.Абе то и смесителният и предпазен по температура ги чакам още,ама поне са ги поръчали.Та въпросът ми е следния-с какъв вентил мога да заменя термостатичният?Беше споменато
някъде,че ротационния смесителен може да изпълнява ролятя на термостатичния/ако не се лъжа/.Ако става така да си поръчам още един
ротационен смесителен на ХЪНИУЕЛ.Пък и цените са им доста различни в
полза на смесителния.Ако има и друг начин,моля да споделиш,че студа
идва и домочадието ще ме линчува.Поздрави!
filmatoplo - майстор
Те луди ли са -в Бургас има термовентил Есбе -към 220 лв май беше,само че дали ще имам скоро път натам :? Тая фирма е дистрибутор на Ерато -около теб няма ли дистрибутор на тях , виж и в БГ Терм обади се на Ерато дали пращат по кориер .Аз ги купувам от фирма -Термал инженеринг оод , в Бургас ,тел.056/87 87 60 и ги питай дали ще ти го пратят по кориер.
stefan4087 - специалист
filmatoplo написа:
Те луди ли са -в Бургас има термовентил Есбе -към 220 лв май беше,само че дали ще имам скоро път натам :? Тая фирма е дистрибутор на Ерато -около теб няма ли дистрибутор на тях , виж и в БГ Терм обади се на Ерато дали пращат по кориер .Аз ги купувам от фирма -Термал инженеринг оод , в Бургас ,тел.056/87 87 60 и ги питай дали ще ти го пратят по кориер.

Точно БГ ТЕРМ И ЕРАТО в Плевен не могат да свършат работа вече 1мес.
Не ми отговори дали става с ротационен смесителен.
filmatoplo - майстор
Звънни на телефона в Бургас , със смесителен става но иска и задвижка -тоя вариант не ти трябва , с Есбето работи като часовник . Гледам и фирма Проксимус имат Есбе .търси .
Последна промяна от filmatoplo на чет окт 28, 2010 9:00 pm, променено общо 1 път.
stefan4087 - специалист
filmatoplo написа:
Звънни на телефона в Бургас , със смесителен става но иска и задвижка -тоя вариант не ти трябва , с Есбето работи като часовник .
Благодаря!Утре ще им звънна!
filmatoplo - майстор
Виж и в- Проксимус. :) вентила като поръчваш да е на 60 градуса.
stefan4087 - специалист
filmatoplo написа:
Виж и в- Проксимус. :) вентила като поръчваш да е на 60 градуса.

Гледах сайта на Проксимус ама не видях да имат фиксиран на 60гр.
filmatoplo - майстор
Има -нали излиза таблица като кликнеш на зареждащ вентил -VTC 500 , ама ти питай тях -звънна ли някъде.
stefan4087 - специалист
filmatoplo написа:
Има -нали излиза таблица като кликнеш на зареждащ вентил -VTC 500 , ама ти питай тях -звънна ли някъде.

Приятелю,намерих го.Регистрирах се в Проксимус за да ми излезе
ценовата листа.Хвърли едно око на този-VTC 512 КОД-51022500 с
външна резба.При тези с вътрешна резба присъединяването е на
1цол,а при тези с външна 1 1/4.Тръбите са ми медни 28мм външно и25мм
вътрешно.С каква резба да взема?Цената им е приемлива.Като ме насочиш кой вентил ми е подходящ ще им звънна да се уточним
дали го имат и дали ще го изпратят по куриер.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 22

Тема "Въпроси,относно Атмос ДС25S" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: